BBQ-kylling og gratinert tomat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-kylling og gratinert tomat

BBQ-kylling og gratinert tomat

med couscoussalat og chiliyoghurt

Klar for en BBQ-aften med massevis av deilige ovnsbakte ingredienser? Med denne middelhavsinspirerte oppskriften kan vi by på ovnsbakt BBQ-kylling, couscous med gulrot, rødløk, spinat og persille, kryddergratinert ovnsbakt tomat og en spennende chiliyoghurt.

Tags:
Kalorilett
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Bladpersille

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ g

Chiliflak

2 stk

Tomat

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

2 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

2.5 dl

Vann (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier625 kcal
Energi (kj)2616 kj
Fett22.8 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater54 g
Sukker10.7 g
Protein43.3 g
Natrium408.4 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær tomat i to.

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tykke staver.

Skjær rødløk i 2 cm båter.

Ovnsbak grønnsaker
2

Overfør gulrot og løk til den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre godt med salt og pepper.

Legg tomat (skjært side opp) på den andre siden. Krydre med en klype salt.

Bak i 15-20 min, eller til møre.

I mellomtiden, bland panko [1/2 pose, 2P], Mamas Favoritt [1/2 pose, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.

Når grønnsakene har 5 min igjen, fordel pankomix over tomat.

Stek kylling
3

I mellomtiden, krydre BBQ-kylling med en klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Overfør kylling til et nytt stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 8-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydning av rosa i midten.

Kok couscous
4

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl], kyllingbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett couscous og olivenolje [1/2 ss | 1 ss]. Rør, sett på lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, eller til vannet er absorbert.

Rør opp med en gaffel.

Bland sammen
5

I mellomtiden, grovhakk persille.

Skyll spinat.

Bland yoghurt, chiliflak [1/2 pose, 2P] og en klype salt og pepper i en liten skål.

Når grønnsakene er ferdig, bland gulrot, løk, spinat og persille sammen med couscousen.

Skjær kylling i tynne skiver.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett couscous, kylling og gratinert tomat på tallerkener.

Server med en klatt chiliyoghurt.