Avokado- og ovnsbakt paprikasalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Avokado- og ovnsbakt paprikasalat

Avokado- og ovnsbakt paprikasalat

med gresk salatost og basilikumpesto

Denne retten er både rik på smak og på farger! Vi ovnsbaker potet og paprika, og vender de sammen med fersk spinat og cherrytomater i en balsamicodressing. Deretter topper vi salaten med skivet avokado, smuldret gresk salatost, gresskarkjerner og en hjemmelaget pesto på basilikum. Da var det på tide å sette seg ved middagsbordet!

Allergener:
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Paprika

1 stk

Avokado

125 g

Cherrytomater

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 pose

Basilikum

½ stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 4)

3 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier711 kcal
Energi (kj)2976 kj
Fett43.6 g
Mettet fett12.3 g
Karbohydrater58.2 g
Sukker14.1 g
Protein17.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Middelhavsdrøm, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

Forbered grønnsaker
2

I mellotmiden, halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.

Halver cherrytomat.

Skyll spinat.

Finhakk basilikum.

Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].

Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.

Ovnsbak paprika
3

Tilsett paprika på stekebrettet når det gjenstår 10-12 min av potetens steketid.

Bland godt og bak i ovnen i resterende 10 min.

Bland dressing
4

Bland balsamico, sukker [1/2 ts | 1 ts], olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.

Bland basilikum, hvitløk, finrevet ost, olivenolje [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.

Bland salat
5

Ta ferdigstekte grønnsaker ut av ovnen og la hvile i 2-3 min.

Bland grønnsaker, cherrytomat og spinat i skålen med balsamicodressing.

Server
6

Anrett salat i skåler. Smuldre over salatost [1/2 pakke, 2P] og dryss over gresskarkjerner.

Topp med avokado og basilikumpesto.