Thai-inspirert karri- og sopprisotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Thai-inspirert karri- og sopprisotto

med grønne bønner og hakkede peanøtter

Risotto er en klassisk italiensk rett, men i dag henter vi inspirasjon fra Asia og lager en thai-inspirert versjon. Vi erstatter den tradisjonelle buljongen med kokosmelk, og smaksetter risottoen med rød karripasta. I tillegg tilsetter vi løk, hvitløk, portobellosopp og grønne bønner, og topper den fyldige risottoen med fersk vårløk, hakkede peanøtter og en skvett limesaft.

Tags:
Plantebasert
Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Risottoris

150 g

Portobello

1 stk

Løk

1 stk

Lime

30 g

Rød karripasta

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

150 g

Grønne bønner

200 ml

Kokosmelk

1 stk

Vårløk

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 3)

5 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier587 kcal
Energi (kj)2457 kj
Fett24.2 g
Mettet fett16.1 g
Karbohydrater74.5 g
Sukker9.1 g
Protein13.6 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skjær ender av grønne bønner og halver.

Kok bønner i 3-4 min, eller til myke. Hell av vannet og sett til side.

Finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk sopp.

Skjær vårløk i tynne skiver.

 

2

Bland kokosmelk, grønnsaksbuljong, soyasaus [1/2 pose, 2P] og vann [5 dl | 9 dl] i en stor skål.

Skjær lime i båter.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk og hvitløk i 1-2 min, eller til myke.

Tilsett sopp og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og stek videre i 3-4 min, eller til brunet.

4

Tilsett risottoris og karripasta, og stek videre i 1-2 min, eller til risen er gjennomsiktig.

Bland inn kokossaus og kok opp. Senk til middels varme og la putre under omrøring i 20-22 min, eller til sausen er absorbert og risen er 'al dente'.

TIPS: Tilsett en skvett vann om risottoen virker tørr.

5

I mellomtiden, grovhakk peanøtter.

Bland grønne bønner med ferdig risotto og stek videre i 1-2 min. Ta stekepannen av varmen.

Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

6

Anrett risotto i skåler.

Topp med vårløk, peanøtter og en skvett limesaft.