
Vegetarisk kebab og bakt potet
med kålsalat og ranchdressing
Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Skjem bort smaksløkene med vår bakte potet toppet med nydelig krydret vegetarkebab - en rett verdig til å kalles moderne street food. Som tilbehør lager vi en kålsalat med gulrot og eple og en fyldig hvitløksyoghurt med gressløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
400 g
Bakepotet
1 stk
Gulrot
½ stk
Hvitløk
150 g
Kålblanding
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Eple
1 stk
Løk
200 g
Vegansk kebab
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sennep, Havre)
4 g
Panamat
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 pose
Gressløk
Ikke inkludert i matkassen din
½ ts
Salt (steg 2)
Framgangsmåte

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i to, og lag prikker i delene med en gaffel.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og legg med skjært side ned.
Bak i ovnen i 30-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Bland kålblanding, gulrot, eple og salt [1/2 ts | 1 ts] i en mellomstor skål.
Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Finhakk gressløk. Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Når poteter har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, vegansk kebab, Panamat og en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til brunet.
I mellomtiden, bland yoghurt, majones, hvitløk, gressløk og en klype salt og pepper i en liten skål.
Anrett bakt potet, skjært side opp, på tallerkener.
Topp med vegansk kebab, løk og hvitløksyoghurt.
Server salat på siden.