Sukkererter og reddiker er sikre vårtegn som passer perfekt i denne forfriskende pastaretten. Vi vender al dente-kokt spaghetti i en enkel saus med hvitløk, løk, spinat, sitron og dill. For å gjøre sausen ekstra fyldig tilsetter vi creme fraiche og finrevet ost. Middagen toppes med en gyllen og sprø pangrattatto og smuldret gresk salatost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ pose
Sukkererter
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
15 g
Spinat
1 stk
Løk
1 stk
Sitron
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
75 g
Reddiker
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
1 pose
Dill
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Sennep, Soya)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1.5 dl
Spart pastavann
½ ss
Olje til pangrattato
¼ ts
Salt til pangrattato
1 ss
Olje til grønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
½ ss
Smør til saus
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Halver reddiker.
Finhakk løk og dill.
Finhakk eller press hvitløk.
Halver sitron.
Skyll spinat.
Del sukkererter i to på langs.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp, og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek panko i 3-4 min, eller til gyllent og sprøtt.
Krydre med salt, og sett til side i en liten skål.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels varme.
Stek reddik og sukkererter med salt i 1-2 min, eller til fargen mørkner. Legg til side på en tallerken.
I mellomtiden, varm opp smør i en ny stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 2-3 min, til myknet.
Tilsett hvitløk, og stek videre i 30 sek.
Tilsett pastavann, creme fraiche, finrevet ost, grønnsaksbuljong, Hello Sunrise, sitronsaft og dill. Krydre med salt og en klype pepper. La putre i 3-4 min, eller til noe tyknet.
Rør inn spaghetti og spinat.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen virker tørr.
Anrett spaghetti i skåler.
Smuldre over gresk salatost.
Dryss over pangratatto.
Topp med stekte grønnsaker.