Vegetarisk vårspaghetti
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk vårspaghetti

Vegetarisk vårspaghetti

med sukkererter og sitron- og dillsaus

Sukkererter og reddiker er sikre vårtegn som passer perfekt i denne forfriskende pastaretten. Vi vender al dente-kokt spaghetti i en enkel saus med hvitløk, løk, spinat, sitron og dill. For å gjøre sausen ekstra fyldig tilsetter vi creme fraiche og finrevet ost. Middagen toppes med en gyllen og sprø pangrattatto og smuldret gresk salatost.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Selleri
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ pose

Sukkererter

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

15 g

Spinat

1 stk

Løk

1 stk

Sitron

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

75 g

Reddiker

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder Selleri, Sennep)

1 pose

Dill

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Sennep, Soya)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 dl

Spart pastavann

½ ss

Olje til pangrattato

¼ ts

Salt til pangrattato

1 ss

Olje til grønnsaker

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ ss

Smør til saus

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier881 kcal
Energi (kj)3687 kj
Fett49.5 g
Mettet fett25.1 g
Karbohydrater80.7 g
Sukker10.4 g
Protein25.9 g
Natrium2264.4 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Halver reddiker.

Finhakk løk og dill.

Finhakk eller press hvitløk.

Halver sitron.

Skyll spinat.

Del sukkererter i to på langs.

Kok spaghetti
2

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp, og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Lag pangrattato
3

I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek panko i 3-4 min, eller til gyllent og sprøtt.

Krydre med salt, og sett til side i en liten skål.

Stek grønnsaker
4

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels varme.

Stek reddik og sukkererter med salt i 1-2 min, eller til fargen mørkner. Legg til side på en tallerken.

Lag saus
5

I mellomtiden, varm opp smør i en ny stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 2-3 min, til myknet.

Tilsett hvitløk, og stek videre i 30 sek.

Tilsett pastavann, creme fraiche, finrevet ost, grønnsaksbuljong, Hello Sunrise, sitronsaft og dill. Krydre med salt og en klype pepper. La putre i 3-4 min, eller til noe tyknet.

Rør inn spaghetti og spinat.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen virker tørr.

Server
6

Anrett spaghetti i skåler.

Smuldre over gresk salatost.

Dryss over pangratatto.

Topp med stekte grønnsaker.