HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Bønnebowl
topBanner
Vegetarisk bønnebowl

Vegetarisk bønnebowl

med kokosris og maissalsa

Bli med på en tur til det sørlige Texas med denne vegetariske retten, og la den røde chilien gi deg varme i det kalde høstmørket. Vi skal lage en vegetarisk bønnebowl med svarte bønner og kokosris, en herlig maissalsa og mild rømme.

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:SelleriMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Panamat

100 ml

Kokosmelk

150 g

Mais

1 stk

Løk

½ stk

Rød chili

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Tomat

75 g

Rømme

(InneholderMelk)

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Svarte bønner

1 pakke

Hakkede tomater

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

5 g

Tex-Mex

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 4)

½ ts

Salt (steg 1)

2 dl

Vann (steg 1)

½ dl

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier821 kcal
Energi (kj)3436 kj
Fett31.37 g
Mettet fett16.8 g
Karbohydrater102 g
Sukker21.9 g
Protein23.15 g
Natrium550.6 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med kokosmelk [½ pakke, 2P], vann [2 dl | 4 dl] og salt [½ ts | 1 ts]. Tilsett ris og rør godt. Legg på lokk, senk til lav varme og kok i 15 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk 10 min, eller til risen er mør og vannet har absorbert.

2

Hell væsken av mais. Varm opp en stekepanne på høy varme. Stek mais under omrøring i 4-5 min, til gyllen og lett forkullet. Sett til side i en skål. TIPS: Dekk til pannen med lokk eller folie hvis maiskornene spretter ut.

3

Skrell og riv gulrot. Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk chili [½ stk, 2P]. Hell av væsken og skyll bønner.

4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek løk (spar litt til salsa) i 4-5 min. Tilsett Panamat, Tex-Mex, hvitløk og halvparten av chilien (om ønskelig). Stek i 1-2 min. Tilsett gulrot, hakkede tomater, bønner, grønnsaksbuljong og vann [½ dl | 1 dl]. Kok opp, senk til middels varme og småkok i 5-7 min. Rør inn smør [1 ss | 2 ss] og krydre med en klype salt og pepper. TIPS: Smør balanserer ut syren fra tomatene.

5

Grovhakk koriander (med stilk) og tomat. Skjær lime [½ stk, 2P] i båter. Bland koriander, tomat, resterende chili (om ønskelig) og resterende løk til skålen med mais. Tilsett en skvett limesaft og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bland rømme [½ pakke, 2P] og en klype salt og pepper i en annen skål.

6

Anrett kokosris og bønner med grønnsaker i dype tallerkener. Hell over salsa og topp med en klatt rømme. Server limebåter på siden.