topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk 'cashew chicken'

Thailandsk 'cashew chicken'

med kokosris og fersk thaibasilikum

I dag kan vi friste med en fargerik "cashew chicken" med mange gode smaker. Vi lager en wok med panert kylling, paprika, løk, sukkererter, cashewnøtter og gode krydder. Tilbehøret er en kremet kokosris og fersk thaibasilikum.

Tags:
Melkefri
Allergener:
Sennep
Egg
Hvete
Soya
Gluten
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

100 ml

Kokosmelk

2 stk

Paprika

1 stk

Løk

1 pose

Sukkererter

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rød chili

½ stk

Lime

1 pose

Thaibasilikum

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

300 g

Strimlet kyllingbryst

50 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

80 g

Søt chilisaus

40 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

3 ss

Hvetemel (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1007 kcal
Energi (kj)4214 kj
Fett29.2 g
Mettet fett11.6 g
Karbohydrater124.2 g
Sukker40.3 g
Protein55.6 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp kokosmelk [1/2 pakke, 2P] og vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 12 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.  

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær paprika i 1 cm strimler. 

Skjær løk i to og deretter i tynne skiver. 

Skjær sukkererter i to på langs.

Finhakk eller press hvitløk. 

Skjær chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver. 

Riv basilikumblad grovt. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika og løk i 3-4 min, eller til mykt. 

Tilsett sukkererter og stek i ytterligere 1 min. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål og sett til side. 

I mellomtiden, bland hvetemel [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype pepper i en stor skål. Vend kylling inn i blandingen.

Stek kylling
4

Varm samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig. 

Stek kylling i 4-5 min, vend av og til, til gjennomstekt og brunet.

Mens kylling steker, bland soyasaus, søt chilisaus, Ginger Ninja, hvitløk, saften fra limebåtene, vann [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Bland sammen
5

Tilsett sausen til pannen med kylling. Rør inn stekte grønnsaker, halvparten av chili og halvparten av thaibasilikum. 

Kok i 1-2 min, eller til sausen begynner å tykne. 

Rør inn cashewnøtter og fjern fra varmen. 

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Server
6

Press ris porsjonsvis ned i en liten skål. Legg en tallerken over skålen, snu rundt og lag en kuppel av ris. 

Anrett kylling og grønnsaker ved siden av risen. 

Pynt med resterende chili (om ønskelig) og thaibasilikum.