Thailandsk kokos- og linsegryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk kokos- og linsegryte

Thailandsk kokos- og linsegryte

med pak choi-ris og peanøttkrønsj

La deg inspirere av thailandsk kokkekunst med denne smakfulle linsegryten. La røde linser mykne i en herlig gryte med ingefær, hvitløk, sitrongress og kokosmelk, og server den på en seng av ris med pak choi og smør. Dryss over sprøstekt peanøttkrønsj og topp med ferske tomater og koriander. Så raskt, så enkelt - men så godt!

Allergener:
Selleri
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Sitrongress

½ stk

Ingefær

250 ml

Kokosmelk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Lime

1 stk

Tomat

1 pose

Koriander

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

150 g

Basmatiris

1 stk

Pak choi

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

2 dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier935 kcal
Energi (kj)3913 kj
Fett46.2 g
Mettet fett25.6 g
Karbohydrater100.2 g
Sukker5.6 g
Protein25.3 g
Natrium424.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Medium Saucepan

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Stek ingefær og hvitløk
2

I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) og hvitløk fint.

Bank sitrongress med en tresleiv.

Skyll røde linser.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek hvitløk og ingefær [2 ts | 4 ts] i 30 sek, eller til velduftende.

Lag linsegryte
3

Bland inn kokosmelk, røde linser, vann [2 dl | 4 dl], grønnsaksbuljong, sitrongress, soyasaus, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Kok opp og senk varmen til middels lav.

La putre under lokk til linsene er myke, i 20-22 min.

TIPS: Rør om jevnlig så linsene ikke setter seg fast.

Lag peanøttkrønsj
4

I mellomtiden, finhakk peanøtter.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en ny mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek panko [1/2 pakke, 2P] og peanøtter i 3-4 min, til gyllent og sprøtt.

Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Sett til side i en liten skål.

Tilsett pak choi og smør
5

Grovhakk tomat og pak choi.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Krydre linsegryten med en klype salt og pepper. Tilsett limesaft [1 ss | 2 ss].

Bland inn pak choi og smør [1 ss | 2 ss] i gryten rett før servering. Plukk ut sitrongress.

Server
6

Anrett pak choi-ris og linsegryte i dype tallerkener.

Topp med fersk tomat og peanøttkrønsj.

Garner med koriander og server med resterende limebåter.