topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex-krydret kylling

Tex-Mex-krydret kylling

med ovnsbakt søtpotet og pico de gallo

I dag skal vi lage et ekte festmåltid med mange overraskelser! Vi drømmer oss bort til Mexico og krydrer vår møre kylling med Tex-Mex. Og vi skal selvfølgelig ha poteter til, men vi prøver noe nytt og lager pommes frites av søtpotet! Spennende tilbehør er en pico de gallo med avokado, tomat, rødløk og lime.

Tags:
Hvetefri
Under 650 kcal
Under 50g karbo

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

1 stk

Avokado

½ stk

Rødløk

1 stk

Tomat

½ stk

Lime

300 g

Kyllingbryst

5 g

Tex-Mex

1 pose

Koriander

4 g

Røkt paprikapulver

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier611 kcal
Energi (kj)2558 kj
Fett26.7 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater42.6 g
Sukker7.3 g
Protein40.9 g
Natrium0.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrelt) i båter.

Fordel søtpotet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med røkt paprikapulver og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre. 

GRILLTIPS: Varm grillen opp på svært høy varme, hvis du vil grille kjøttet.

Stek kylling
2

Imens potetene baker, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Krydre kylling på begge sider med Tex-Mex og en klype salt.

Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet.

GRILLTIPS: Stek kylling på grillen i 5-7 min på hver side. Pakk inn i folie og la hvile i 5 min.

Ovnsbak kylling
3

Overfør kylling til stekebrettet med søtpotet og bak i 9-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, del avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. Skjær deretter i 1 cm biter.

Finhakk tomat og rødløk [1/2 stk, 2P].

Skjær lime i båter.

Grovhakk koriander.

Bland pico de gallo
5

Bland forsiktig avokado, tomat, rødløk, koriander, limesaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Server
6

Skjær kylling i tynne skiver.

Anrett søtpotet, kylling og pico de gallo på tallerkener.

Server resterende limebåter på siden.