I dag skal vi lage et ekte festmåltid med mange overraskelser! Vi drømmer oss bort til Mexico og krydrer vår møre kylling med Tex-Mex. Og vi skal selvfølgelig ha poteter til, men vi prøver noe nytt og lager pommes frites av søtpotet! Spennende tilbehør er en pico de gallo med avokado, tomat, rødløk og lime.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
450 g
Søtpotet
1 stk
Avokado
½ stk
Rødløk
1 stk
Tomat
½ stk
Lime
300 g
Kyllingbryst
5 g
Tex-Mex
½ stk
Jalapeno
2 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i båter.
Fordel søtpotet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.
Imens potetene baker, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Krydre kylling på begge sider med Tex-Mex og en klype salt.
Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet.
Overfør kylling til stekebrettet med søtpotet og bak i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.
I mellomtiden, del avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. Skjær deretter i 1 cm biter.
Finhakk tomat og rødløk [1/2 stk, 2P].
Skjær lime i båter.
Finhakk jalapeno [1/2 stk, 2P].
Bland forsiktig avokado, tomat, rødløk, en klype jalapeno, limesaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.
Skjær kylling i tynne skiver.
Anrett søtpotet, kylling og pico de gallo på tallerkener.
Server resterende limebåter ved siden av.