Pannestekt sei i enchiladasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt sei i enchiladasaus

Pannestekt sei i enchiladasaus

med hvitløksris og stekt maissalat

Gi fiskemåltidet en meksikansk vri med denne oppskriften! Vi pannesteker sei, og lar den godgjøre seg i en fyldig enchiladasaus med ekstra tomater. Fisken serverer vi med hvitløkskokt jasminris og en frisk salat med stek mais, gulrot og persille på siden.

Allergener:
Fisk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

150 g

Jasminris

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

1 stk

Tomat

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

100 g

Enchiladasaus

1 boks

Mais

2 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

2 ss

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier617 kcal
Energi (kj)2581 kj
Fett16.9 g
Mettet fett2.8 g
Karbohydrater83.5 g
Sukker15.5 g
Protein30 g
Natrium12.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [1/2 ss |1 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme.

Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann [3dl | 6 dl] og kok opp.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Stek mais
2

Hell væske av mais.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, eller til lett brunet. Legg over i en mellomstor skål.

Bland salat
3

I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Grovhakk persille.

Bland gulrot, persille, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i skålen med mais. Sett til side.

Forbered enchiladasaus
4

Grovhakk tomat.

Bland enchiladasaus, tomat, Ay Cajun-ba, vann [2 ss | 4 ss] og en stor klype pepper i en mellomstor skål.

Stek sei
5

Tørk sei med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek sei i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Tilsett enchiladasaus og la putre i 1 min, til noe tyknet.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett ris, salat og sei på tallerkener.

Øs enchiladasaus over sei.