Gi fiskemåltidet en meksikansk vri med denne oppskriften! Vi pannesteker sei, og lar den godgjøre seg i en fyldig enchiladasaus med ekstra tomater. Fisken serverer vi med hvitløkskokt jasminris og en frisk salat med stek mais, gulrot og persille på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
150 g
Jasminris
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
1 stk
Tomat
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
100 g
Enchiladasaus
1 boks
Mais
2 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
½ ss
Olivenolje (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1/2 ss |1 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme.
Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann [3dl | 6 dl] og kok opp.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Hell væske av mais.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek mais i 4-5 min, eller til lett brunet. Legg over i en mellomstor skål.
I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Grovhakk persille.
Bland gulrot, persille, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i skålen med mais. Sett til side.
Grovhakk tomat.
Bland enchiladasaus, tomat, Ay Cajun-ba, vann [2 ss | 4 ss] og en stor klype pepper i en mellomstor skål.
Tørk sei med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek sei i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Tilsett enchiladasaus og la putre i 1 min, til noe tyknet.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett ris, salat og sei på tallerkener.
Øs enchiladasaus over sei.