topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle Toscana

Tagliatelle Toscana

med ovnsbakte grønnsaker og sprø pangrattato

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag skal vi lage en forførende toskansk tagliatelle som byr på en fantastisk tomatsaus med fersk basilikum, crème fraiche og vår egne krydderblanding, Mamas Favoritt. Tomatsausen får selskap i stekepannen av ferdigkokt tagliatelle, og serveres med ovnsbakt squash, paprika og rødløk, toppet med sprø hvitløkspangrattato.

Tags:
Vegetar
Klimasmart
Klimasmart
Allergener:
Selleri
Melk
Gluten
Hvete
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Paprika

½ stk

Squash

1 stk

Rødløk

2 stk

Hvitløk

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

1 pose

Basilikum

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

250 g

Tagliatelle

(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier760 kcal
Energi (kj)3182 kj
Fett31.2 g
Mettet fett12.4 g
Karbohydrater99.9 g
Sukker15.6 g
Protein23.5 g
Natrium830.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Kok opp en kjele med saltet vann. Fjern frøene og skjær paprika i tynne skiver. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. Skjær rødløk i 1 cm store båter. Fordel paprika, squash og rødløk på et (eller to) stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min.

Hakk basilikum
2

Finhakk hvitløk. Plukk basilikumblader og finhakk (spar noen bladertil servering).

Lag pangrattato
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett panko og stek i 3 min, til gyllen. Tilsett halvparten av hvitløken og stek i 1 min. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål.

Kok pasta
4

Kok pasta i 2-3 min, eller til "al dente". Rør av og til. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl]. Hell av resten av vannet og la pastaen hvile i kjelen. Drypp evt. over en skvett olivenolje hvis du ønsker. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.

Lag tomatsaus
5

Varm opp en skvett olivenolje (om nødvendig) i stekepannen på middels høy varme. Tilsett Mamas Favoritt og resterende hvitløk. Stek i 30 sek. Tilsett hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], pastavann, grønnsaksbuljong, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Senk til middels varme og la putre i 2-3 min. Rør inn creme fraiche [1/2 pakke, 2P]. Skru av varmen og rør inn basilikum og pasta. TIPS: Tilsett litt mer vann hvis sausen er tørr.

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener. Topp med ovnsbakte grønnsaker og pangrattato. Strø italiensk hardost over. Pynt med resterende basilikumblader.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image