Svinekam og honningbakte grønnsaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svinekam og honningbakte grønnsaker

Svinekam og honningbakte grønnsaker

med poteter og rødvinsaus

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Gulrot

2 stk

Pastinakk

1 stk

Rødløk

12.5 g

Honning

500 g

Poteter

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Hvitløk

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

1 g

Tørket timian

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 4)

etter behov

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier574 kcal
Energi (kj)2400 kj
Fett5.52 g
Mettet fett1.4 g
Karbohydrater86.55 g
Sukker26.9 g
Protein46.44 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Del poteter i to (uskrellet). Kok poteter i 10-15 min, eller til potetene lett kan deles med en kniv. Hell av vannet. Tilsett en klatt smør* og en klype salt* i kjelen. Sett til side med lokk for å bevare varmen.

Bak grønnsaker
2

Skjær gulrot og pastinakk (uskrellet) i fire like store deler på langs. Skjær rødløk i 2 cm båter. Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og honning [1/2 pakke, 2P], og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak øverst i ovnen i 15 min.

Stek kjøtt
3

Skjær svinekam i 1 cm tynne strimler. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på høy varme. Stek svinestrimler i 3-4 min. Krydre med en klype salt* underveis. Sett til side på en tallerken dekket med sølvpapir for å holde varmen.

Kok saus
4

Press eller finhakk hvitløk. Tilsett en klatt smør*, hvitløk, timian, rødvinsaus, vann* [2 ss | 4 ss] og en klype pepper* i samme stekepanne på middels varme. Stek i 2-3 min. Tilsett resterende kjøttsaft fra svinestrimlene til stekepannen.

Tilsett spinat
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Finhakk persille. Når grønnsakene i ovnen er ferdige, tilsett spinat på stekebrettet og bland sammen til spinaten mykner.

Server
6

Anrett poteter, svinestrimler og honningbakte grønnsaker på tallerkener. Drypp over rødvinsaus. Strø over persille.