topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sterk Caponata

Sterk Caponata

med fersk pasta og italiensk hardost

Lyst på Pasta Caponata? Vel, i dag er du heldig! Vi koker en pasta som er kjent for å ta til seg mye saus. Kveldens lekre saus inneholder tomat, aubergine, timian, hvitløk og ricotta. Vi topper med alt med italiensk hardost som smelter sammen med retten.

Tags:
Vegetar
Sterk
Allergener:
Selleri
Egg
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

250 g

Tagliatelle

(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Paprika

½ stk

Aubergine

1 stk

Paprika

½ stk

Løk

2 stk

Hvitløk

1 pose

Timian

1 stk

Rød chili

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

50 g

Ricotta

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier678 kcal
Energi (kj)2837 kj
Fett18.25 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater103.06 g
Sukker26.8 g
Protein25.13 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær aubergine [1/2 stk, 2P] og gul og rød paprika i 1 cm store biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir og drypp over en stor skvett olivenolje. Krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre.

Forbered råvarer
2

Skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Plukk blader av timian [2 stilker | 4 stilker]. TIPS: Hold i stilken og dra fingrene nedover timian, så kommer bladene enkelt av.

Stek løk
3

Når grønnsakene har 10 min igjen, kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 3-4 min. Tilsett hvitløk og timian (spar litt til servering) og stek i 1 min.

Lag saus
4

Tilsett hakkede tomater, ricotta [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, Hvitløksflørt, vann [1 dl | 2 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. La putre på middels varme i 3-4 min, til lett tyknet. Tilsett pasta i kjelen med kokende vann og kok i 2-3 min, eller til “al dente”. Hell av vannet. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.

Tilsett pasta
5

Tilsett ovnsbakte grønnsaker og pasta i tomatsausen. Bland godt. Smak til med salt og pepper. TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.

Server
6

Anrett pasta med ovnsbakte grønnsaker og tomatsaus i dype tallerkener. Strø over chili, italiensk hardost og resterende timian.