Stekt svinekjøtt i gressløksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt svinekjøtt i gressløksaus

Stekt svinekjøtt i gressløksaus

med sautert sopp og gulrotmos

Svinekjøtt, gressløksaus, poteter og grønnsaker i en herlig symfoni. Vi koker gulrot og potet og moser det til en myk gulrotmos. Vi skjærer svinekjøttet i medaljonger og steker dem til perfeksjon. Dagens saus inneholder gressløk og creme fraiche, og vi topper alt med stekt sopp og sjalottløk.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Bakepotet

1 stk

Gulrot

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

1 pose

Gressløk

100 g

Sjampinjong

1 stk

Sjalottløk

4 g

Kyllingbuljong

300 g

Svinefilet

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Smør (steg 1)

1 ss

Smør (steg 3)

½ dl

Vann (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier596 kcal
Energi (kj)2492 kj
Fett30.4 g
Mettet fett17.6 g
Karbohydrater43.1 g
Sukker8.8 g
Protein38.1 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele. 

Skrell og skjær potet og gulrot i 2 cm biter. 

Kok potet og gulrot i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], smør [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær hver sopp [1/2 pakke, 2P] i fire deler.

Skjær sjalottløk i tynne skiver. 

Finhakk gressløk. 

Skjær svinekjøtt til medaljonger (3 per person) på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt og pepper.

Stek sopp og løk
3

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek sopp og sjalottløk i 3-4 min, eller til soppen er brunet og sjalottløken karamellisert. 

Krydre med en stor klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken.

Stek svinekjøtt
4

Varm opp stekepannen på middels høy varme og tilsett en skvett olivenolje om nødvendig. 

Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side, eller til gyllenbrun og gjennomstekt. 

Overfør til en tallerken.

 

Lag saus
5

Senk til middels varme og tilsett vann [1/2 dl | 1 dl], kyllingbuljong, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper. Bland godt og la putre i 1 min. 

Overfør svinekjøtt tilbake til pannen, og tilsett creme fraiche og gressløk (spar litt til pynt). Kok i ytterligere 1 min, eller til sausen en gjennomvarm.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten. 

Server
6

Anrett potetmos på tallerkener. 

Legg på svinekjøtt med saus. Topp kjøttet med sopp og sjalottløk.

Pynt med resterende gressløk.