I dag inviterer vi til en god dose hverdagsluksus. Det er bare å glede seg til en saftig, pannestekt biff, og tilbehør vi har viet mye oppmerksomhet og kjærlighet til. Vi skal skape restaurantatmosfæren med persillepoteter, karamelliserte løk og en vidunderlig honning- og sennepssalat med ruccola, ost og eple.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
½ pose
Bladpersille
500 g
Poteter
70 g
Ruccola
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
1 pose
Timian
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
2 stk
Sjalottløk
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
½ stk
Eple
½ stk
Sitron
2 ss
Smør (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Ta smør [2 ss | 4 ss] og biff ut av kjøleskapet. Krydre hver side av biff med en klype salt.
Skjær poteter (uskrelt) i båter. Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i 25-35 min.
I mellomtiden, finhakk sjalottløk og persille [½ pose, 2P].
Grovhakk mandler. Del sitron [½ stk, 2P] i to.
Fjern kjernen og skjær eple [½ stk, 2P] i tynne skiver.
Plukk og finhakk timianblader [2 stilker | 4 stilker].
Skyll ruccola.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Rist mandler i 3-4 min. Overfør til en skål.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels varme.
Stek sjalottløk og timian i 5-6 min.
Rør inn sukker [¼ ts | ½ ts], en skvett sitronsaft og en klype salt, og stek i ytterligere 2-3 min, eller til karamellisert. Overfør til en skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.
Brun biff i 1 min på hver side. Senk temperaturen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøttet inn i folie og la hvile frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek kjøtt i ytterligere 1-2 min om du ønsker det mer stekt.
Hell honning- og sennepsdressing i en skål. Tilsett ruccola, mandler, italiensk hardost, eple og en klype salt. Rør godt rett før servering.
Tilsett smør [2 ss | 4 ss] og en stor klype pepper i skålen med karamellisert løk.
Bland poteter og persille på stekebrettet.
Anrett biff, salat og poteter på tallerkener.
Topp biff med karamellisert løk.
Server en klatt majones ved siden av potetene.