HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSprø Kylling
topBanner
Sprø kylling

Sprø kylling

med pommes frites & salatmix

Tags:Barnevennlig
Allergener:SennepGlutenHveteMelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

12 g

Grov sennep

(InneholderSennep)

4 g

Panamat

½ stk

Sitron

50 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten, Hvete)

½ pakke

Rømme

(InneholderMelk)

300 g

Kyllingbryst

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

500 g

Poteter

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

1 stk

Rosmarin

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 3)

1 stk

Egg (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier683 kcal
Energi (kj)2856 kj
Fett22.54 g
Mettet fett4.8 g
Karbohydrater71.06 g
Sukker9.2 g
Protein47.91 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter i staver (ca 0,5 cm tykke). Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en smule olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt sammen. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil gyldne.

2

Skjær kylling i 2 cm tykke strimler. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en bolle. Bland panko og Panamat i en annen bolle, og krydre med en klype salt* og pepper*. Vend kylling i egg* og deretter i pankomix. TIPS: Hvis du ikke har egg kan 2-3 ss med melk* brukes.

3

Smelt en klatt smør* med en smule olivenolje* i en mellomstor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 7-8 min, inntil gylden og sprø. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Bland creme fraiche [1/2 pakke, 2P], sennep, aioli og en skvett sitronsaft med en klype salt* og pepper* i en skål.

5

Bland snittet salat med dressing i en bolle.

6

Anrett sprø kylling, pommes frites og salat på tallerkener. Serveres med sitronbåter ved siden av.