HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSprø Kylling
topBanner
Sprø kylling

Sprø kylling

med mozzarella og spagetti i tomatsaus

Tags:Barnevennlig
Allergener:glutenmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Basilikum

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

270 g

Spaghetti

(InneholderglutenKan inneholdesoya)

4 g

Middelhavsdrøm

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

300 g

kyllingbryst

1 stk

Agurk

50 g

Mozzarella

(Inneholdermelk)

1 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann* (steg 3)

etter behov

Sukker* (steg 3)

1 stk

Egg* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier919.78 kcal
Energi (kj)3848.3596 kj
Fett12.705 g
Mettet fett5.7 g
Karbohydrater127.795 g
Sukker20.5 g
Protein67.3925 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240/220°C (varmluft). Kok opp vann* i en stor kjele. Grovhakk basilikum (spar noen blader til pynt). 


2

Legg kylling mellom to stk bakepapir på et skjærebrett. Bank flate (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. Bland panko og en stor klype salt* og pepper* i en dyp tallerken. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken. Paner kylling i egg og deretter i panko. Sett til side på en tallerken. 


3

Ha nok olivenolje* til at hele bunnen er dekket i en stekepanne og varm opp til middels høy varme. Stek kylling inntil gyllen, 1-2 min på hver side. Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Skyll stekepannen og varm opp en skvett olivenolje* på middels varme. Tilsett hakkede tomater, Middelhavsdrøm, vann* [½ dl | 1 dl] og en klype sukker* og salt*. La simre i 3-4 min. 


4

Topp kylling med halvparten av tomatsausen og dryss med mozzarella. Gratiner i ovnen i 10-12 min, eller inntil osten er smeltet og kylling gjennomstekt. Tilsett pasta i kjelen med det kokende vannet og kok i 8-9 min, eller inntil ‘al dente’. Hell vannet fra og tilsett resterende tomatsaus i kjelen med pasta. 


5

Skjær tomat og agurk i 1 cm terninger. Bland agurk, tomat, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en bolle. 


6

Anrett pasta i skåler. Topp med sprø kylling og pynt med basilikum. Serveres med agurksalat ved siden av.