Sprø prosciutto og perlecouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprø prosciutto og perlecouscous

Sprø prosciutto og perlecouscous

med ovnsbakte grønnsaker og spinat

Falt du for denne fristende oppskriften? Vi garanterer at du ikke blir skuffet over resultatet. I dag skal vi nemlig lage en fantastisk prosciuttosalat med perlecouscous og matfløte. Vi koker perlecouscous og blander den med pesto, ovnsbakte cherrytomater, squash og rødløk. Vi topper alt med sprøstekt prosciutto og finrevet ost.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Sulfitter
Hvete
Gluten
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

125 g

Cherrytomater

1 stk

Squash

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

4 g

Kyllingbuljong

50 g

Prosciutto

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

30 g

Calabresepesto

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 1)

4 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Smør (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier695 kcal
Energi (kj)2906 kj
Fett29.8 g
Mettet fett16.9 g
Karbohydrater76.8 g
Sukker15.7 g
Protein25.6 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
 
Del cherrytomateri to.
 
Fordel på den ene siden av et stekebrett med
bakepapir. Bland med balsamico, sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt.
 
Skjær squash i 1 cm kvarte biter.
 
Skjær rødløk i 1 cm båter.
 
Fordel på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper og bland godt.
 
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til mørt.

Kok perlecouscous
2

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme.
 
Tilsett Jorda Rundt og stek videre i 30 sek.
 
Tilsett vann [4 dl | 8 dl] og kyllingbuljong.
Kok opp.
 
Tilsett perlecouscous, og senk til middels lav
varme. La putre i 12-15 min, eller til 'al dente'. Hell ut vannet.

Ovnsbak prosciutto
3

Fordel prosciutto på et nytt stekebrett med
bakepapir. Bak i ovnen i 8-10 min, eller til sprø og gylne.

Bland sammen
4

I mellomtiden, skyll spinat.
 
Når perlecouscous er ferdigkokt, tilsett spinat og rør til den faller sammen.

Tilsett grønnsaker
5

Når de ovnsbakte grønnsakene er ferdige, bland squash, rødløk, calabresepesto [1/2 pakke, 2P] og matfløte [1/2 pakke, 2P] sammen med perlecouscous. Krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett perlecouscous i skåler.
 
Topp med ovnsbakte cherrytomater og
finrevet ost.
 
Riv prosciutto i stykker og strø over