Vegetarisk vårspaghetti
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk vårspaghetti

Vegetarisk vårspaghetti

med sukkererter og sitron- og dillsaus

Sukkererter og reddiker er sikre vårtegn som passer perfekt i denne forfriskende pastaretten. Vi vender al dente-kokt spaghetti i en enkel saus med hvitløk, løk, spinat, sitron og dill. For å gjøre sausen ekstra fyldig tilsetter vi creme fraiche og finrevet ost. Middagen toppes med en gyllen og sprø pangrattatto og smuldret gresk salatost.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Selleri
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

75 g

Reddiker

½ pose

Sukkererter

15 g

Spinat

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder Selleri, Sennep)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ stk

Sitron

1 pose

Dill

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Smør (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier870 kcal
Energi (kj)3639 kj
Fett49.6 g
Mettet fett25 g
Karbohydrater78.6 g
Sukker9.9 g
Protein25.8 g
Natrium2264.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Halver reddiker.

Finhakk løk og dill.

Finhakk eller press hvitløk.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Skyll spinat [1/2 pose, 2P].

Del sukkererter [1/2 pose, 2P] i to på langs.

Kok spaghetti
2

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [1 1/2 dl | 3 dl] i en kopp, og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Lag pangrattato
3

I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek panko [1/2 pose, 2P] i 3-4 min, eller til gyllent og sprøtt.

Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts], og sett til side i en liten skål.

Stek grønnsaker
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels varme.

Stek reddik og sukkererter med salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 1-2 min, eller til fargen mørkner. Legg til side på en tallerken.

Lag saus
5

I mellomtiden, varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en ny stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 2-3 min, til myknet.

Tilsett hvitløk, og stek videre i 30 sek.

Tilsett pastavann, creme fraiche, finrevet ost, grønnsaksbuljong, Hello Sunrise, sitronsaft [1 ss | 2 ss] og dill. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. La putre i 3-4 min, eller til noe tyknet.

Rør inn spaghetti og spinat.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen virker tørr.

Server
6

Anrett spaghetti i skåler.

Smuldre over gresk salatost [1/2 stk, 2P].

Dryss over pangratatto.

Topp med stekte grønnsaker.