Østerssopp er en deilig sopp full av smak. Dagens middag består av stekt østerssopp blandet velkomponert sammen med spaghetti i en kremet saus med fløte, hvitløk, ost, spinat og røkt paprika. Retten gjøres komplett med et dryss sprø valnøttcrumble.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
2 stk
Hvitløk
½ stk
Rød chili
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
200 g
Østershatter
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Røkt paprikapulver
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Sennep, Soya)
30 g
Spinat
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 boks
Tomatpure
40 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
1 stk
Rødløk
2 ss
Spart pastavann
1 ss
Olje til pangratatto
¼ ts
Salt til pangrattato
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til sopp
½ ss
Olje til saus
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Rett før vannet helles av, spar litt pastavann i en koppe og hell av resten. Sett til side.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, grovhakk valnøtter.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist panko og valnøtter i 3-4 min, eller til gylne og sprø. Tilsett salt og en klype pepper. Sett til side i en skål.
Finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.
Riv sopp i 2 cm strimler.
Skyll spinat.
Tilsett olivenolje i stekepannen og varm opp på middels høy varme.
Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet. Krydre med salt og en klype pepper. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
Tilsett olivenolje i stekepannen, senk til middels varme og stek løk, hvitløk og chili i 1-2 min, eller til mykt.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Tilsett tomatpure, matfløte, pastavann, Hvitløksflørt, grønnsaksbuljong og røkt paprikapulver. Rør godt. Kok i 3-4 min, eller til tyknet.
Tilsett spaghetti, sopp, finrevet ost og spinat.
Krydre med en klype pepper. Bland godt.
Anrett østerssopp-spaghetti i skåler.
Topp med valnøtt-crumble.