Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Gresskarkjerner
450 g
Søtpotet
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
½ stk
Squash
1 stk
Paprika
1 pakke
Svarte bønner
1 pose
Bladpersille
1 stk
Rød chili
12.5 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
4 g
Middelhavsdrøm
3 ss
Olivenolje (steg 5)
etter behov
Smør (steg 4)
etter behov
Sukker (steg 5)
Kok opp lettsaltet vann* i en gryte. Skrell søtpotet og skjær i 2 cm tykke terninger. Kok i 10-15 min, eller til de er møre.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Rist gresskarkjerner i 3-4 min, og sett til side i en liten skål. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær squash og paprika i 2 cm tykke terninger. Skyll bønner under kaldt vann* i en sil.
Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek løk, squash, paprika, krydderblanding og halvdelen av hvitløk i 6-8 min. Tilsett bønner og stek i 4-5 min.
Hell vannet fra gryten og tilsett en stor klatt smør*. Mos med en potetmoser eller gaffel. Smak til med salt* og pepper*. Sett til side med lokk.
Finhakk persille og chili (uten frø). Bland persille, chili, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], olivenolje* [3 ss I 6 ss] og resterende hvitløk i en liten skål. Tilsett en klype sukker*, salt* og pepper*, og bland godt. TIPS: Bruk mengde chili etter egen smak, så det ikke blir for sterkt.
Anrett søtpotetmos og stekte grønnsaker på tallerkener. Topp med smuldret salatost, chimichurri og gresskarkjerner.