topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Søtpotetmos

Søtpotetmos

med svarte bønner, salatost og chimichurri

Tags:
Vegetar
Allergener:
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Gresskarkjerner

450 g

Søtpotet

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

½ stk

Squash

1 stk

Paprika

1 pakke

Svarte bønner

1 pose

Bladpersille

1 stk

Rød chili

12.5 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Olivenolje (steg 5)

etter behov

Smør (steg 4)

etter behov

Sukker (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier744 kcal
Energi (kj)3111 kj
Fett40.75 g
Mettet fett12.9 g
Karbohydrater61.33 g
Sukker13.4 g
Protein26.84 g
Natrium142.6 mg

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok søtpotet
1

Kok opp lettsaltet vann* i en gryte. Skrell søtpotet og skjær i 2 cm tykke terninger. Kok i 10-15 min, eller til de er møre.

Forbered grønnsaker
2

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Rist gresskarkjerner i 3-4 min, og sett til side i en liten skål. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær squash og paprika i 2 cm tykke terninger. Skyll bønner under kaldt vann* i en sil.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek løk, squash, paprika, krydderblanding og halvdelen av hvitløk i 6-8 min. Tilsett bønner og stek i 4-5 min.

Lag søtpotetmos
4

Hell vannet fra gryten og tilsett en stor klatt smør*. Mos med en potetmoser eller gaffel. Smak til med salt* og pepper*. Sett til side med lokk.

Lag chimichurri
5

Finhakk persille og chili (uten frø). Bland persille, chili, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], olivenolje* [3 ss I 6 ss] og resterende hvitløk i en liten skål. Tilsett en klype sukker*, salt* og pepper*, og bland godt. TIPS: Bruk mengde chili etter egen smak, så det ikke blir for sterkt.

Servér
6

Anrett søtpotetmos og stekte grønnsaker på tallerkener. Topp med smuldret salatost, chimichurri og gresskarkjerner.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image