Sitronstekt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt laks

Sitronstekt laks

med ovnsbakte grønnsaker og aioli

En av våre absolutte favoritter - sitronlaks, det vil si perfekt stekt laks, som får lov til å putre i en vidunderlig sitronbuljong! I dag får den velsmakende laksen selskap av ovnsbakte poteter og de deiligste grønnsakene, som sammen med balsamico gir dem en suveren balansert smak mellom søtt og syrlig!

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Selleri
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

500 g

Poteter

1 stk

Sitron

1 stk

Hvitløk

1 pose

Kruspersille

1 stk

Tomat

1 stk

Paprika

1 pose

Dill

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ stk

Rødløk

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 2)

½ dl

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier858 kcal
Energi (kj)3589 kj
Fett51.7 g
Mettet fett10.8 g
Karbohydrater60 g
Sukker14.5 g
Protein37.7 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft.

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm store båter.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Krydre med en klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min.  

Bak grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær paprika i 1 cm tynne strimler.

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i 2 cm tykke båter. 

Skjær tomat i 2 cm biter. 

Fordel paprika, rødløk, tomat, sukker [1 ts | 2 ts], en stor skvett olivenolje og en klype salt og pepper på stekebrettet med poteter.

Bak i ovnen i 10-20 min, til grønnsakene er karamellisert.

Lag sitronbuljong
3

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk dill og persille.

Del sitron i to. Skjær den ene halvdelen i tynne båter.

Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft, dill, persille og en klype salt og pepper i en skål.

Stek laks
4

Tørk laks lett med kjøkkenpapir og krydre med salt. 

Når potetene har 10 min igjen, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.

Tilsett buljong
5

Snu laksen og hell over sitronbuljong og smør [1 ss | 2 ss] og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Stek i ytterligere 3-4 min, til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Server
6

Anrett laks, ovnsbakte poteter og grønnsaker på tallerkener.

Hell litt sitronkraft over laksen.

Server aioli og sitronbåter på siden.