topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronbakt hyse

Sitronbakt hyse

med krydrede grønnsaker og hvitløksmajones

Tags:
Hvetefri
Melkefri
Kalorilett
Under 50g karbo
Tilberedning 10 min
Allergener:
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

½ stk

Sitron

300 g

Poteter

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Hvitløk

40 g

Ruccola

1 stk

Paprika

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

4 g

Røkt paprikapulver

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier493 kcal
Energi (kj)2063 kj
Fett19.6 g
Mettet fett2.1 g
Karbohydrater41.6 g
Sukker13.9 g
Protein34.9 g
Natrium0.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekebrett

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær potet, gulrot (uskrelt) og paprika i 2 cm biter. 

Skjær rødløk i 2 cm båter. 

Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper og røkt paprikapulver. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt. 

Forbered fisk
2

I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med Middelhavsdrøm og en klype salt og pepper. 

Overfør fisk til en ildfast form og legg sitronskiver over. 

Sett til side.

Ovnsbak fisk
3

Når grønnsakene har 15 min igjen av steketiden, sett fisk inn i ovnen. Legg hvitløk på stekebrettet med grønnsaker. 

Bak i ovnen i 12-15 min, eller til gjennomstekt. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Skyll ruccola
4

I mellomtiden, skyll ruccola.

Lag hvitløksdressing
5

Når grønnsakene er ferdige i ovnen, klem hvitløk ut av skallet. Mos med en gaffel. 

Bland hvitløk, majones og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål. 

Vend ruccola sammen med grønnsakene.

Server
6

Anrett fisk og grønnsaker på tallerkener. 

Server hvitløksdressing ved siden av.