Sesampanert laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampanert laks

Sesampanert laks

med persillemajones og syrlig eplesalat

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag skal vi lage sesampanert laks med søtpotet og en frisk salat! Laksen paneres i sesamfrø, før vi steker den og gir fisken en sprø skorpe. Søtpotet med cajunkrydder passer seg selv i ovnen, mens vi lager en syrlig salat med eple og gulrot. Alt toppes med en kremet persillemajones.

Tags:
Hvetefri
Under 50g karbo
Melkefri
Klimasmart
Allergener:
Sulfitter
Egg
Sennep
Fisk
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 pose

Bladpersille

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

60 g

Salatblanding

½ stk

Sitron

½ stk

Eple

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 5)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier811 kcal
Energi (kj)3395 kj
Fett52.6 g
Mettet fett8 g
Karbohydrater45 g
Sukker9.3 g
Protein37.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrelt) i staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne.  

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skrell gulrot til lange bånd.

Skjær eple [1/2 stk, 2P] i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.

Finhakk persille. 

 

Panér laks
3

Fordel sesamfrø på en tallerken.

Tørk laks med kjøkkenpapir, og krydre med en stor klype salt.

Legg laks i sesamfrø og dekk på alle sider bortsett fra skinnsiden.

Stek laks
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min.

Snu laksen og stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland eplesalat
5

I mellomtiden, bland salatblanding, gulrot, eple, olivenolje [1 ss | 2 ss], en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en stor skål.

Bland persille, majones og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.

Server
6

Anrett sesampanert laks, søtpotet og salat på tallerkener.

Server persillemajones på siden.