Våre matkasserHjelpGavekort
Sesampanert laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampanert laks

Sesampanert laks

med persillemajones og syrlig eplesalat

I dag skal vi lage sesampanert laks med søtpotet og en frisk salat! Laksen paneres i sesamfrø, før vi steker den til perfeksjon. Søtpotet med hvitløk passer seg selv i ovnen, mens vi lager en frisk salat med gulrot og pære. Alt toppes med en kremet persillemajones.

Tags:
Hvetefri
Under 50g karbo
Melkefri
Klimasmart
Klimasmart
Allergener:
Sulfitter
Egg
Sennep
Fisk
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 pose

Bladpersille

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

60 g

Salatblanding

½ stk

Sitron

½ stk

Eple

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 5)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier811 kcal
Energi (kj)3395 kj
Fett52.6 g
Mettet fett8 g
Karbohydrater45 g
Sukker9.3 g
Protein37.4 g
Natrium0 mg

Bakeplate
Large Frying Pan

Framgangsmåte

Bak søtpotet
1

Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med Hvitløksflørt [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek på øverste hylle i ovnen i 20 min, eller til gylne.

Sylt agurk
2

Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, hvitvinseddik, sukker [½ ts | 1 ts] og en klype salt i en skål. Tilsett vann til agurken er dekket. Bland godt. Finhakk persille. Bland persille og majones i en skål.

Panér laks
3

Fordel sesamfrø på en tallerken. Tørk laks med kjøkkenpapir, og krydre med en stor klype salt og pepper. Dekk laks i sesamfrø på alle sider.

Stek laks
4

Når det gjenstår 8 min av steketiden til søtpotetene, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Stek laks med skinnet ned i 3-4 min. Snu laksen og stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag agurksalat
5

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann. Skjær pære [½ stk, 2P] i tynne skiver. Hell væsken av skålen med agurk. Bland pære og salatblanding i en stor skål. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss] og smak til med salt og pepper. Bland godt. Topp med syltet agurk.

Server
6

Anrett sesampanert laks, søtpotet og syltet agurksalat på tallerkener. Server persillemajones på siden.