
Sesampanert laks
med persillemajones og syrlig eplesalat
I dag skal vi lage sesampanert laks med søtpotet og en frisk salat! Laksen paneres i sesamfrø, før vi steker den til perfeksjon. Søtpotet med hvitløk passer seg selv i ovnen, mens vi lager en frisk salat med gulrot og pære. Alt toppes med en kremet persillemajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
450 g
Søtpotet
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 pose
Bladpersille
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
60 g
Salatblanding
½ stk
Sitron
½ stk
Eple
1 stk
Gulrot
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Olivenolje (steg 5)
1 ss
Vann (steg 5)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med Hvitløksflørt [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek på øverste hylle i ovnen i 20 min, eller til gylne.

Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, hvitvinseddik, sukker [½ ts | 1 ts] og en klype salt i en skål. Tilsett vann til agurken er dekket. Bland godt. Finhakk persille. Bland persille og majones i en skål.

Fordel sesamfrø på en tallerken. Tørk laks med kjøkkenpapir, og krydre med en stor klype salt og pepper. Dekk laks i sesamfrø på alle sider.

Når det gjenstår 8 min av steketiden til søtpotetene, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Stek laks med skinnet ned i 3-4 min. Snu laksen og stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann. Skjær pære [½ stk, 2P] i tynne skiver. Hell væsken av skålen med agurk. Bland pære og salatblanding i en stor skål. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss] og smak til med salt og pepper. Bland godt. Topp med syltet agurk.

Anrett sesampanert laks, søtpotet og syltet agurksalat på tallerkener. Server persillemajones på siden.