Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 boks
Tomatpure
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya)
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
1 g
Chiliflak
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
1 stk
Paprika
4 g
Hvitløksflørt
125 g
Cherrytomater
12 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
½ ts
Sukker (steg 4)
½ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1,5 dl | 3 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig, slik at spaghettien ikke klistrer seg sammen.
TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Press eller riv hvitløk fint.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, sjalottløk, tomat og paprika med salt [1/2 ts | 1 ts] i 4-5 min, eller til brunet og grønnsakene er myke.
Tilsett hvitløk, Hvitløksflørt og chiliflak, og stek i ytterligere 1-2 min.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Rør inn balsamico, tomatpuré, pastavann og sukker [1/2 ts | 1 ts] i pannen.
La småkoke i 1-2 min, til sausen tykner.
Tilsett spaghetti og halvparten av finrevet ost. Bland godt.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen ser tørr ut.
Anrett kjøttdeigpasta i dype tallerkener.
Riv basilikum grovt over.
Strø over resterende ost.