topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portugisisk kyllingburger

Portugisisk kyllingburger

med karamellisert rødløk og sprø pommes frites

Burgere smaker alltid godt, men det er spennende å variere litt, så her har du en lekker oppskrift på smakfulle kyllingburgere med hjemmelagde pommes frites. Mariner kyllingen i gode smaker av spisskummen, ristet hvitløk, chili, panamat og oregano. De myke briochebrødene pakker inn kylling, karamellisert løk, ferske tomater, salat og majones på den perfekte måten. Enkelt og kjempegodt på bare en halvtime!

Tags:
Enkel
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Sennep
Sulfitter
Gluten
Melk
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

4 g

Panamat

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Tomat

30 g

Salatblanding

500 g

Poteter

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

2 ss

Vann* (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier863 kcal
Energi (kj)3610 kj
Fett31.8 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater95.6 g
Sukker15.8 g
Protein48 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til 1 cm tynne pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min. TIPS: Skjær potetene i jevne biter, så blir de jevnt stekt.

Karamelliser rødløk
2

Skjær rødløk i tynne skiver. Skjær tomat i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek rødløk i 5-6 min. Tilsett balsamico, vann* [1 ss | 2 ss] og sukker* [1 ts | 2 ts] og bland godt. Stek i 3-5 min, til karamellisert. Overfør til en liten skål.

Mariner kylling
3

Bland en klype salt*, hvitløk, Panamat og en skvett olivenolje* i en skål. Legg en flat hånd på kyllingbryst og skjær horisontalt for å få to tynne fileter på et eget skjærebrett. Bland kylling i marinaden. Sett til side.

Stek kylling
4

Når pommes frites har 10 min igjen; varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek kylling i 2-4 min på hver side, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Varm briochebrød
5

Varm burgerbrød på en rist i ovnen i 3 min. Skyll salatblanding [1/2 pakke, 2P] i et dørslag under kaldt vann*.

Server
6

Smør burgerbrød med majones. Fyll burgeren med kylling, karamellisert løk, salat og tomat. Server pommes frites og resterende salat på siden.