I dag skal vi lage köfter, som får en ekstra god smak av å blandes med hvitløk og vår gode krydderblanding, Panamat. Et fargerikt og innbydende tilbehør er tabbouleh med granateple, bulgur, agurk, tomat og spinat. Vi topper alt med kremet yoghurt og frisk mynte.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Panamat
250 g
Kjøttdeig av storfe
85 g
Bulgur
(Inneholder: Hvete, Gluten)
1 pose
Mynte
1 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
½ stk
Granateple
60 g
Spinat
(Kan inneholde spor av: Selleri)
1 stk
Tomat
12.5 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 pakke
Rømme
(Inneholder: Melk)
4 dl
Vann (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Salt (steg 5)
½ ts
Salt (steg 1)
Kok opp en kjele med saltet vann [4 dl | 8 dl].
Tilsett bulgur og salt [1/2 ts | 1 ts], og kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la bulguren hvile i kjelen.
Press eller finhakk hvitløk.
Bland kjøttdeig, Panamat, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og hvitløk i en skål. Krydre med en klype pepper.
Rull kjøttdeigen til 3 stk köfter per person (ca. 8 cm lange).
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek köfter under omrøring i 2-3 min, til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, til gjennomstekt.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Finhakk agurk. Skjær tomat i 2 cm biter. Finhakk mynte.
Rull granateple mellom hendene for å løsne frøene. Del granateple på midten. Senk granateple [1/2 stk, 2P] i en skål med vann og bruk fingrene til å rense frø fra det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Skyll frø under kaldt vann i en sil.
TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Bland ferdig bulgur med agurk, tomat, spinat og granateplefrø i en stor skål. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper.
Anrett granatepletabbouleh i dype tallerkener og topp med köfte.
Drypp over noen klatter rømme og pynt med mynte.