topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekte köfter

Pannestekte köfter

med granatepletabbouleh og mild rømme

I dag skal vi lage köfter, som får en ekstra god smak av å blandes med hvitløk og vår gode krydderblanding, Panamat. Et fargerikt og innbydende tilbehør er tabbouleh med granateple, bulgur, agurk, tomat og spinat. Vi topper alt med kremet yoghurt og frisk mynte.

Tags:
Under 650 kcal
Under 50g karbo
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Panamat

250 g

Kjøttdeig av storfe

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 pose

Mynte

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

½ stk

Granateple

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Tomat

12.5 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ts

Salt (steg 5)

½ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier582 kcal
Energi (kj)2436 kj
Fett25.7 g
Mettet fett11.8 g
Karbohydrater45.8 g
Sukker23.4 g
Protein37.4 g
Natrium101.2 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en kjele med saltet vann [4 dl | 8 dl].

Tilsett bulgur og salt [1/2 ts | 1 ts], og kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la bulguren hvile i kjelen. 

Bland kjøttdeig
2

Press eller finhakk hvitløk.

Bland kjøttdeig, Panamat, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og hvitløk i en skål. Krydre med en klype pepper.

Rull kjøttdeigen til 3 stk köfter per person (ca. 8 cm lange).

Stek köfte
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek köfter under omrøring i 2-3 min, til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, til gjennomstekt.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Forbered råvarer
4

Finhakk agurk. Skjær tomat i 2 cm biter. Finhakk mynte.

Rull granateple mellom hendene for å løsne frøene. Del granateple på midten. Senk granateple [1/2 stk, 2P] i en skål med vann og bruk fingrene til å rense frø fra det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Skyll frø under kaldt vann i en sil.

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

Bland tabbouleh
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Bland ferdig bulgur med agurk, tomat, spinat og granateplefrø i en stor skål. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper.

Server
6

Anrett granatepletabbouleh i dype tallerkener og topp med köfte.

Drypp over noen klatter rømme og pynt med mynte.