Skip to main content
Pannestekt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt torsk

Pannestekt torsk

med ovnsbakte poteter og ruccoladressing

Her har vi satt sammen en god kombinasjon av smakfulle og fargerike ingredienser. I dag byr vi nemlig på perfekt stekt torsk, servert med sitronbakte poteter og brokkoli. Vi lager også en grønn ruccoladressing med hvitløk og sitron.

Tags:
Hvetefri
Under 650 kcal
Allergener:
Melk
Egg
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

250 g

Brokkoli

½ stk

Hvitløk

40 g

Ruccola

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

½ stk

Sitron

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

250 g

Torsk

(Inneholder: Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier468 kcal
Energi (kj)1957 kj
Fett10 g
Mettet fett5 g
Karbohydrater51.1 g
Sukker7.8 g
Protein37.3 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 220°C/240°C (varmluft).

Skjær poteter i båter.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i 25-35 min, eller til gyllen.

Forbered råvarer
2

Skjær brokkoli i små buketter og stilk i 2 cm biter.

Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P].

Skyll ruccola og finhakk halvparten.

Skjær sitron [½ stk, 2P] i båter.

Bland dressing
3

Fordel brokkoli på stekebrettet når potetene har 12 min igjen av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje, og stek resten av tiden.

Bland hakket ruccola, hvitløk, rømme, sitronsaft [1 ts | 2 ts] og en klype salt og pepper i en liten skål.

Stek torsk
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt på hver side [1/4 ts | 1/2 ts].

Stek i 2-3 min på hver side. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og er matt i midten.

Bland inn ruccola
5

Bland poteter og brokkoli med resterende ruccola og finrevet ost.

Server
6

Anrett ovnsbakte poteter, torsk og ruccoladressing på tallerkener.

Server resterende sitronbåter på siden for å presse over retten.