Panamatstekt svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panamatstekt svinekjøtt

Panamatstekt svinekjøtt

med granateplebulgur og mild yoghurt

I kveld steker vi mørt svinekjøtt, som vi krydrer med vår egen Cajun-blanding, som vi kaller Ay Cajun-ba. Et fargerikt og innbydende tilbehør er granateplebulgur med agurk og tomat. Vi topper med kremet yoghurt og grønn persille, og så er måltidet ferdig.

Tags:
Kalorilett
Under 50g karbo
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

4 g

Kyllingbuljong

½ stk

Granateple

1 stk

Agurk

2 stk

Tomat

300 g

Svin ytrefilet

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Mynte

4 g

Panamat

½ stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier454 kcal
Energi (kj)1901 kj
Fett12 g
Mettet fett5.2 g
Karbohydrater43.8 g
Sukker14.7 g
Protein45.2 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp vann [3 dl | 4,5 dl] i en mellomstor kjele. 

Tilsett bulgur, kyllingbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk varmen til middels. La putre i 9-10 min, eller til 'al dente'.

TIPS: Al dente betyr at bulguren er myk med litt tyggemotstand.  

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk tomat og agurk. 

Finhakk mynte.

Skrell granateple
3

Rull granateple [1/2 stk, 2P] hardt mot kjøkkenbenken. Del granateple i to. Fyll vann i en stor skål, legg granateple i vannet og bruk fingrene for å fjerne kjernene. Fjern det hvite som stiger opp til overflaten og sil ut vannet. 

TIPS: Ved å skrelle granateple under vann, unngår du at alt blir rosa!

Stek kjøtt
4

Bruk et separat skjærebrett, og skjær kjøtt i 2 cm strimler. Krydre med en klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek kjøtt og Panamat i 3-4 min, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydning av rosa i midten.

Bland sammen
5

Når bulgur er ferdig, bland inn agurk, tomat, granateple, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett bulgur i skåler og topp med panamat-kjøtt.

Legg til en klatt yoghurt.

Pynt med mynte.