topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks

med rotgrønnsaker og mild aioli

Laks er en fantastisk fisk som er enkel å tilberede. Mens laksen er i ovnen, tilbereder du rotgrønnsaker som får en ekstra god smak av å blandes med grønnkål og gresskarkjerner. Den kremede sitronmajonesen med hvitløk passer perfekt til laks og grønnsaker.

Tags:
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

2 stk

Gulrot

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødbete

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier801 kcal
Energi (kj)3353 kj
Fett48.6 g
Mettet fett7.2 g
Karbohydrater53.1 g
Sukker18.8 g
Protein38.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær pastinakk, gulrot, rødbete og potet (uskrelt) i 2 cm biter.  

Ovnsbak grønnsaker
2

Fordel grønnsakene på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.

Bak fisk
3

Tørk laks lett med kjøkkenpapir, og krydre med en klype salt. 

Legg laks med skinnsiden ned på et nytt stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bland sammen
4

Fjern stilk og grovhakk grønnkål.

Når grønnsakene har 8-10 min igjen i ovnen, fordel grønnkål og gresskarkjerner på stekebrettet. Bland godt, sett inn i ovnen igjen og bak ut tiden.

Bland aioli
5

Bland majones og aioli i en liten skål og krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett grønnsaker i tallerkener med laks på toppen.

Server aioli på siden.