Ostepanert kylling Kiev
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostepanert kylling Kiev

Ostepanert kylling Kiev

med kålsalat og potetmos

Dagens middag er et mesterverk, og vi skal lage et portrett verdig av vår versjon av den klassiske Kylling Kiev. Vi fyller kyllingen med hjemmelaget hvitløkssmør og et raust dryss gouda. Tilbehøret består av fløyelsmyk potetmos (også med ost), en velbalansert salat med tranebær, honning og sennep og til slutt en nøye utvalgt fløtesaus med basilikum. Her får alle ingredienser skinne!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sulfitter
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Spisskål, skåret

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

1 pose

Basilikum

1 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

500 g

Bakepotet

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 ss

Melk (steg 1)

2 ss

Smør (steg 2)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1073 kcal
Energi (kj)4488 kj
Fett52.1 g
Mettet fett26.4 g
Karbohydrater91.4 g
Sukker17.4 g
Protein61 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Ta smør ut av kjøleskapet.

Kok opp saltet vann i en kjele.

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], finrevet ost og salt [1/2 ts | 1 ts]. Mos til mykt med en potetmoser eller gaffel.

Sett på lokk og sett til side.

TIPS: Tilsett en klatt smør for en mer kremet mos.

Forbered kylling
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk og smør [2 ss | 4 ss] i en skål. 

Legg kylling på et separat skjærebrett. Legg en flat hånd på kyllingen, og skjær på skrått. Ikke skjær helt gjennom.

Åpne kylling som en bok og krydre med en klype salt. Smør på hvitløkssmør og dryss med gouda. Lukk kylling.

Panér kylling
3

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.

Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling forsiktig i mel, så i egg og sist i panko.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 2-3 min på hver side.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.

Lag salat og saus
5

Bland spisskål, tranebær, en klype salt og honning- og sennepsdressing i en mellomstor skål.

Finhakk basilikum.

Vask stekepannen, vær forsiktig om oljen enda er varm. Varm opp på middels varme. 

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong og vann [1/2 dl | 1 dl]. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm.

Rør inn basilikum rett før servering.

Server
6

Anrett kylling, potetmos og salat på tallerkener.

Hell saus langs kylling og potetmosen.