1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
30 g
Panko paneringsmel
(InneholderGluten, Hvete)1 pakke
Rømme
(InneholderMelk)300 g
Kyllingbryst
1 stk
Pastinakk
25 g
Sennep
(InneholderSennep)60 g
Spinat
(Kan inneholdeSelleri)20 g
Finrevet ost
2 stk
Gulrot
2 stk
Rødbete
Forvarm ovnen til 200°C. Skjær rødbeter, gulrot og pastinakk i 2 cm terninger. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje*, krydre med salt* og pepper* og bland godt sammen. Bak i ovnen i 25-30 min, inntil myke. TIPS: Rødbeter er ferdige når man kan lett kan stikke dem med en gaffel.
Finhakk hvitløk. Finhakk persille (inklusiv stilk). Riv ost. Bland revet ost, panko, halvparten av hvitløk og persille i en liten bolle. Krydre med salt* og pepper* og bland godt sammen.
Legg kylling mellom to bakepapir på et skjærebrett. Bank dem flate med en kjøtthammer eller kjevle, ca 2 cm. Krydre kylling med en klype salt* og pepper*på begge sider, og fordel på et stekebrett med bakepapir.
Smør sennep på kylling. Dryss pankomix ovenpå sennep og press lett med baksiden av en skje så det festes i kyllingen. Bak kylling i ovnen inntil den er gjennomstekt og gylden, 12-15 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland creme fraiche, en skvett olivenolje* og resterende persille og hvitløk i en liten skål. Krydre med salt* og pepper*, og rør rundt. Når rotgrønnsaker er ferdige, la dem avkjøle litt og deretter bland dem med salatmix.
Anrett rotgrønnsaker på tallerkener og topp med kylling. Serveres med persilledressing.