
Thailandsk kidneybønnekarri
med sitrongressris og sterk chiliolje
Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Dagens middag tar oss med inn i det thailandske kjøkken. Vi skal tilberede en sterj vegetarrett som kommer til å gjøre inntrykk. Mens risen fikser seg selv, skal paprika og kidneybønner stekes. Vi skal så lage en hjemmelaget, kremet saus med vårt egne krydder, Ga-Laksa, og et godt hint av lime. Vi skal også lage en chiliolje og en peanøttblanding som passer perfekt til!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 pakke
Kidneybønner
200 ml
Kokosmelk
1 stk
Hvitløk
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
150 g
Langkornet hvit ris
8 g
Ga-Laksa
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Sitrongress
½ stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Paprika
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 g
Chiliflak
Ikke inkludert i matkassen din
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 1)
1.5 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
Framgangsmåte
Bank sitrongress med en kjevle.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek sitrongress i 1-2 min, eller til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl], og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk til middels lav varme og la putre i 10 min. Ta kjelen av varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
Fjern sitrongress.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, chiliflak, olivenolje [1,5 ss | 3 ss] og en klype salt i en liten skål. Sett til side.
Skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Skyll kidneybønner.
Skyll spinat.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika i 2-3 min, eller til den mykner.
Tilsett Ga-laksa og kidneybønner. Stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett kokosmelk, soyasaus og vann [1/2 dl | 1 dl]. Senk til lav varme og la putre i 4-5 min, eller til tyknet.
Rett før servering, rør inn spinat og en skvett limesaft.
Smak til med en klype salt og pepper.
Grovhakk koriander og peanøtter.
Bland peanøtter, koriander og sprøstekt løk [1/2 pake, 2P] i en liten skål.
Anrett ris og kidneybønnekarri i dype tallerkener.
Topp med hvitløksolje og peanøttblanding.
Legg resterende limebåter på siden og press en skvett limesaft over retten.