HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndisk Blomkålskarri
topBanner
Indisk blomkålskarri

Indisk blomkålskarri

med røde linser og søt aprikoschutney

De dagene hvor solen har gjemt seg, trenger vi varmende kosemat som blir slukt av hele familien. I dag lager vi en mild linsekarri som serveres med en søt aprikoschutney og creme fraiche. Linsekarrien består av ovnsbakt blomkål og gulrot, som blir kokt sammen med røde linser, kokosmelk, hvitløk og deilige indiske krydder.

Tags:Vegetar
Allergener:GlutenSoyaSelleriSennepMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

12.5 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

275 g

Blomkål

200 ml

Kokosmelk

100 g

Røde linser

(Kan inneholdeGluten)

8 g

Mild Mahal

1 stk

Løk

1 g

Chiliflak

2 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

1 pose

Koriander

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

150 g

Basmatiris

50 g

Aprikoschutney

(InneholderSennep)

75 g

Creme fraiche

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 4)

1 ss

Smør (steg 3)

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier922 kcal
Energi (kj)3858 kj
Fett38.55 g
Mettet fett27.7 g
Karbohydrater108.7 g
Sukker20.3 g
Protein26.54 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær blomkål i små buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke halvmåner. Fordel blomkål, gulrot og halvparten av Mild Mahal på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt og bak i ovnen i 25-30 min.

2

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

3

Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skyll røde linser. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. Tilsett løk og stek under omrøring i 4-5 min. Tilsett hvitløk, resterende Mild Mahal og en klype chiliflak (hvis ønskelig) og stek i 1 min.

4

Tilsett linser, kokosmelk, vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i kjelen. Kok opp og deretter senk til lav varme, og la putre under lokk i 10-12 min. Ta av lokket og la putre i ytterligere 5-6 min, til linsene er møre.

5

Bland ovnsbakte grønnsaker og soyasaus [1/2 pakke, 2P] med linser når de er ferdige. Smak til med salt* og pepper*. Grovhakk koriander.

6

Anrett ris og blomkålskarri med linser og grønnsaker i dype tallerkener. Pynt med koriander og topp med aprikoschutney og en klatt creme fraiche.