topBanner
Middelhavskylling

Middelhavskylling

med tabbouleh & gressløkdressing

Velkommen til middelhavsfest! Hvis du har blitt lei av tradisjonelle måter å servere kylling på, så har vi funnet en vidunderlig variant! Når kyllingen stekes med krydder inspirert av middelhavet, så er det enkelt å drømme seg bort til varmere strøk. Pleier dere å servere poteter med kyllingen? Ikke i dag! Det blir heller med en smakfull tabbouleh, som består av bulgur, agurk og rødløk, med en mild og kremet gressløkdressing til.

Allergener:MelkSelleriHveteEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 pose

Bladpersille

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Hvitløk

85 g

Bulgur

(InneholderHvete)

280 g

Kyllingbrystfilet

1 stk

Agurk

½ stk

Rødløk

125 g

Cherrytomater

40 g

Aioli

(InneholderEgg, Sennep)

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)

4 dl

Vann* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2177 kj
Kalorier520 kcal
Fett19.08 g
Mettet fett4.05 g
Karbohydrater36.63 g
Sukker8.15 g
Protein43.14 g
Natrium1.541 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Smelt en klatt smør med en skvett olivenolje i en kjele på middels varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann [4 dl | 8 dl] og kok opp. Tilsett bulgur og buljong, og kok i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og legg bulgur tilbake i kjelen.

2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Stek kylling med middelhavsdrøm i 5-6 min på hver side, eller til gjennomstekt.

TIPS: Pass på ikke å brenne krydderet, som kan skje hvis stekepannen er for varm.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

3

Finhakk agurk og rødløk [1/2 stk, 2P]. Del cherrytomater i to. Finhakk persille. Riv sitronskall for å få en klype, skjær deretter i båter.

VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

4

Bland bulgur, tomat, agurk, løk, persille, sitronskall, en skvett olivenolje og en stor skvett sitronsaft i en skål. Smak til med salt og pepper*.

5

Finhakk gressløk. Bland yoghurt, aioli og gressløk i en skål. Smak til med salt og pepper.

6

Fordel bulgur på tallerkener toppet med kylling. Drypp over gressløkdressing. Server resterende sitronbåter på siden.