topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert hyse

Middelhavsinspirert hyse

med ovnsbakte grønnsaker og persillebulgur

I dag tar vi en kulinarisk tur til Hellas med vår middelhavsinspirerte hyse. Fisken panerer vi med panko og krydder, og vi steker den i stekepannen. Som tilbehør lager vi bulgur blandet med persille og ovnsbakt squash og tomat, krydret med vårt spesialkrydder – Middelhavsdrøm. Vi topper med en frisk gresk sitronyoghurt og et dryss gresskarkjerner.

Tags:
Under 650 kcal
Under 50g karbo
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Fisk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Tomat

1 stk

Rødløk

1 stk

Squash

2 g

Middelhavsdrøm

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 pose

Bladpersille

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ stk

Sitron

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier610 kcal
Energi (kj)2553 kj
Fett23.5 g
Mettet fett5 g
Karbohydrater48.2 g
Sukker8.7 g
Protein43.5 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Skjær squash i 1 cm halvmåner.

Skjær rødløk og tomat i 2 cm båter.

Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir.

Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til mørt. 

Kok bulgur
2

Kok opp vann [2,5 dl | 4,5 dl] i en kjele.

Tilsett bulgur og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels varme og la putre under lokk i 9-10 min, til myk.

Panér fisk
3

I mellomtiden, visp egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.

Bland panko, Mamas Favoritt og salt [1/2 ts | 1 ts] i en annen dyp tallerken.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.

Vend fisk først i egg, så i panko.

TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.

Stek fisk
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag sitronyoghurt
5

I mellomtiden, finhakk persille.

Del sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Bland yoghurt, en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.

Når grønnsakene er ferdige, bland dem og persille, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper sammen med bulgur.

Server
6

Anrett bulgur og fisk på tallerkener.

Topp med en klatt sitronyoghurt.

Strø gresskarkjerner over bulgur.