Hva med meksikansk til middag i dag? Vi lager store søtpotetbåter, smakfulle linser og en lekker guacamole! Vi lager også en frisk tomatsalsa med ristet mais, fersk koriander, lime og hakket jalapeno. Nam!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Koriander
450 g
Søtpotet
1 stk
Tomat
2 stk
Hvitløk
1 pakke
Grønne linser
½ stk
Jalapeno
5 g
Tex-Mex
½ boks
Tomatpure
1 stk
Avokado
1 boks
Mais
½ stk
Lime
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
2 g
Røkt paprikapulver
1 dl
Vann (steg 4)
¼ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i fire på langs, og prikk noen hull med en gaffel. Fordel søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.
Grovhakk tomat. Grovhakk koriander. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Finhakk hvitløk. Skjær jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Skyll linser under kaldt vann i en sil. Hell væsken av mais.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek mais i 4-5 min. Bland mais, tomat, en stor skvett limesaft og halvparten av korianderen i en skål, og krydre med en klype salt og pepper.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek linser i 3-4 min. Tilsett hvitløk, Tex-Mex, tomatpuré [1/2 boks, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og stek i 1 min. Tilsett vann [1 dl | 2 dl] og la det småkoke i 2-3 min. Smak til med salt og pepper.
Skjær avokado på langs og grav ut innmaten med en skje. Mos avokado med en skvett limesaft og en skvett olivenolje i en skål, og krydre med en klype salt og pepper.
Fordel søtpotet på tallerkener. Topp med linser, guacamole, yoghurt og tomatsalsa. Pynt med jalapeño og resterende koriander. Server resterende limebåter på siden.