topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikanske linser

Meksikanske linser

med ovnsbakt søtpotet og guacamole

Hva med meksikansk til middag i dag? Vi lager store søtpotetbåter, smakfulle linser og en lekker guacamole! Vi lager også en frisk tomatsalsa med ristet mais, fersk koriander, lime og hakket jalapeno. Nam!

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Vegetar
Klimasmart
Klimasmart
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Koriander

450 g

Søtpotet

1 stk

Tomat

2 stk

Hvitløk

1 pakke

Grønne linser

½ stk

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

½ boks

Tomatpure

1 stk

Avokado

1 boks

Mais

½ stk

Lime

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

2 g

Røkt paprikapulver

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Vann (steg 4)

¼ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier570 kcal
Energi (kj)2383 kj
Fett17.8 g
Mettet fett5.7 g
Karbohydrater72.6 g
Sukker15.7 g
Protein16.9 g
Natrium135.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak søtpotet
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i fire på langs, og prikk noen hull med en gaffel. Fordel søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.

Forbered frukt og grønt
2

Grovhakk tomat. Grovhakk koriander. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Finhakk hvitløk. Skjær jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Skyll linser under kaldt vann i en sil. Hell væsken av mais.

Bland tomatsalsa
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek mais i 4-5 min. Bland mais, tomat, en stor skvett limesaft og halvparten av korianderen i en skål, og krydre med en klype salt og pepper.

Tilbered linser
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek linser i 3-4 min. Tilsett hvitløk, Tex-Mex, tomatpuré [1/2 boks, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og stek i 1 min. Tilsett vann [1 dl | 2 dl] og la det småkoke i 2-3 min. Smak til med salt og pepper.

Lag guacamole
5

Skjær avokado på langs og grav ut innmaten med en skje. Mos avokado med en skvett limesaft og en skvett olivenolje i en skål, og krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Fordel søtpotet på tallerkener. Topp med linser, guacamole, yoghurt og tomatsalsa. Pynt med jalapeño og resterende koriander. Server resterende limebåter på siden.