topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk-inspirert sei

Meksikansk-inspirert sei

med pico de gallo og yoghurtdressing

I dag har vi latt oss inspirere og begeistre av det meksikanske kjøkkenet ved å kombinere pannestekt sei med pico de gallo, yoghurtdressing med lime og vår populære hvitløksris. Pico de gallo er en hjemmelaget tomatsalsa med løk, en skvett limesaft og persille, og i dag blander vi den med avokado. Bedre tilbehør til fisken skal man lete lenge etter.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

150 g

Basmatiris

1 stk

Tomat

1 stk

Lime

½ stk

Rødløk

5 g

Tex-Mex

½ stk

Avokado

1 pose

Bladpersille

1 stk

Hvitløk

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier604 kcal
Energi (kj)2527 kj
Fett21.77 g
Mettet fett5.6 g
Karbohydrater65.71 g
Sukker6 g
Protein29.99 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels varme.

Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.

Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, dekk til med lokk og la småkoke i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til servering.

Forbered råvarer
2

Skjær tomat i 1 cm biter. 

Finhakk rødløk [½ stk, 2P].

Skjær lime i båter. 

Finhakk persille.

Skjær avokado i to, fjern steinen og skjær avokado [½ stk, 2P] i 1 cm biter.

Lag pico de gallo
3

Bland tomat, løk, persille, avokado, en skvett limesaft, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en skål.

Stek fisk
4

Krydre fisk med Tex-Mex og en klype salt på hver side.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme.

Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag yoghurtdressing
5

Bland yoghurt, en skvett limesaft, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en skål.

Server
6

Anrett ris, fisk og pico de gallo i dype tallerkener.

Topp med yoghurtdressing.