
Meksikansk-inspirert sei
med pico de gallo og yoghurtdressing
I dag har vi latt oss inspirere og begeistre av det meksikanske kjøkkenet ved å kombinere pannestekt sei med pico de gallo, yoghurtdressing med lime og vår populære hvitløksris. Pico de gallo er en hjemmelaget tomatsalsa med løk, en skvett limesaft og persille, og i dag blander vi den med avokado. Bedre tilbehør til fisken skal man lete lenge etter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
150 g
Basmatiris
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Rødløk
5 g
Tex-Mex
½ stk
Avokado
1 pose
Bladpersille
1 stk
Hvitløk
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
Ikke inkludert i matkassen din
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Framgangsmåte
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels varme.
Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.
Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, dekk til med lokk og la småkoke i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til servering.
Skjær tomat i 1 cm biter.
Finhakk rødløk [½ stk, 2P].
Skjær lime i båter.
Finhakk persille.
Skjær avokado i to, fjern steinen og skjær avokado [½ stk, 2P] i 1 cm biter.
Bland tomat, løk, persille, avokado, en skvett limesaft, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en skål.
Krydre fisk med Tex-Mex og en klype salt på hver side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme.
Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Bland yoghurt, en skvett limesaft, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en skål.
Anrett ris, fisk og pico de gallo i dype tallerkener.
Topp med yoghurtdressing.