HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMeksikansk Hakkebiff
topBanner
Meksikansk hakkebiff

Meksikansk hakkebiff

med ovnsbakt søtpotet og pico de gallo

I dag skal vi lage meksikanske hakkebiffer, som får en herlig smak av vår egne krydderblanding, Tex-Mex. Vi lager også sprø pommes frites av søtpotet, og en smakfull Pico de Gallo - en rå salsa laget av rødløk, tomat, koriander og lime. Vi topper hakkebiffene med avokadomos.

Tags:Melkefri
Allergener:Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

450 g

Søtpotet

250 g

Kjøttdeig

2 stk

Tomat

½ stk

Rødløk

½ stk

Lime

1 stk

Avokado

5 g

Tex-Mex

1 pose

Oregano

½ stk

Jalapeno

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

1 stk

Egg (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier675 kcal
Energi (kj)2824 kj
Fett30 g
Mettet fett10.9 g
Karbohydrater54.39 g
Sukker18.7 g
Protein36.75 g
Natrium50 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper* og bland godt. Bak øverst i ovnen i 20 min, til gylne.

2

Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], panko, TexMex, salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper* i en stor skål. Form kjøttdeigblandingen til 2 cm tykke hakkebiffer. Du får 1 stk. hakkebiff per pers.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek hakkebiffer i 5-6 min på hver side, til gjennomstekte. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

4

Skjær tomat i 1 cm store biter. Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. Skjær lime i båter. Plukk blader av oregano og finhakk. Fjern frøene og finhakk jalapeno [1/2 stk, 2P]. Bland tomat, rødløk, halvparten av oreganoen, jalapeno og en stor skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper. Tilsett evt. en skvett olivenolje om du ønsker.

5

Del avokado i to og fjern steinen. Grav ut innmaten og mos med en gaffel i en skål. Tilsett en stor skvett limesaft og krydre med en klype salt* og pepper*.

6

Anrett ovnsbakt søtpotet, hakkebiff og Pico de Gallo på tallerkener. Topp hakkebiff med avokadomos.