Marrokansk hallomuibowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marrokansk hallomuibowl

Marrokansk hallomuibowl

med hvitløksris og tranebærsalat

I kveld frister vi med en fantastisk alt-i-ett rett, inspirert av Midtøsten. Kveldens herlige tallerken inneholder stekt haollumi og løk med honning og chili, hvitløksris og en syrlig tranebærsalat med kål og sitron. Vi topper vår halloumibowl med en mild persille-yoghurt.

Tags:
Rask
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

4 g

Saha-Ras

12.5 g

Honning

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

150 g

Kålblanding

½ stk

Sitron

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Rødløk

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

½ g

Chiliflak

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Sukker (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier990 kcal
Energi (kj)4144 kj
Fett52.8 g
Mettet fett25.6 g
Karbohydrater88.8 g
Sukker21.9 g
Protein36.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Smelt smør [½ ss | 1 ss] i en mellomstor gryte på middels høy varme. 

Stek hvitløk i 30 sek. 

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 5,5 dl]. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og kok under lokk i 14 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

2

I mellomtiden, skjær halloumi i 2 cm biter. 

Del løk i to og skjær i tynne skiver.

Bland halloumi, løk, Saha-Ras, og chiliflak [½ pakke, 2P] i en mellomstor skål. 

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Lag dressing
3

Finhakk persille.

Bland yoghurt, persille og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side. 

Lag salat
4

Skjær sitron i to [1/2 stk, 2P].

Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. 

Bland inn kålblanding og tranebær.

Stek halloumi
5

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] på middels høy varme i en stor stekepanne. 

Stek halloumi i 6-7 min, til gyllen.

Fjern fra varmen og bland inn honning [1/2 pakke, 2P].

Server
6

Fordel halloumi, kålsalat og ris i dype tallerkener. 

Topp med en klatt persilleyoghurt.