topBanner
Kyllingsalat

Kyllingsalat

med tomat, lagret ost & hvitløkskrutonger

I dag byr middagen på en herlig kyllingsalat full av spennende ingredienser. Perfekt stekt kylling, tomater, rødkål og egg skaper en nydelig balanse i salaten. Servert med en kremet dressing med lagret ost, majones og sitron, toppet med hvitløkskrutonger.

Tags:Rask
Allergener:HveteSennepEggMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid15 minutes
15 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(InneholderHveteKan inneholdeSpor av sesam)

1 stk

Hvitløk

½ stk

Sitron

2 stk

Tomat

300 g

Strimlet kyllingbryst

4 g

Middelhavsdrøm

12 g

Sennep

(InneholderSennep)

75 g

Rødkål

½ pakke

Majones

(InneholderSennep, Egg)

10 g

Finrevet ost

(InneholderEgg, Melk)

50 g

Grønnkål

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg* (steg 2)

(InneholderEgg)

dl

Vann* (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2190 kj
Kalorier523 kcal
Fett15.15 g
Mettet fett3.49 g
Karbohydrater41.31 g
Sukker9.63 g
Protein51.16 g
Natrium1.591 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Kok opp en kjele med vann*. Finhakk eller press hvitløk. Riv baguette i små biter.

2

Fordel baguettebiter på et stekebrett med bakepapir. Strø over hvitløk, drypp over olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 8-10 min, eller til gyldne og sprø. Kok egg [2 stk | 4 stk] i 7-8 min for middels hard eggeplomme. Hell av vannet og skyll eggene under kaldt vann.

3

Skjær tomat i båter. Riv sitronskall [1 ts | 2 ts], deretter skjær i båter.

VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett kyllingstrimler, og krydre med middelhavsdrøm, en klype salt og pepper*. Stek i 4-5 min under omrøring.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Bland sennep, majones [1/2 pakke, 2P], vann [1 ss | 2 ss], sitronskall, finrevet ost [1/2 pakke, 2P], en skvett olivenolje og en klype salt og pepper i en stor skål. Bland dressingen med en stor skvett sitronsaft og halvparten av rødkål og grønnkål. Skrell eggene og del i to.

6

Anrett kålsalat med dressing, kylling og hvitløkskrutonger i dype tallerkener. Topp med resterende rødkål og grønnkål, tomater og egg.