HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKyllingbryst
topBanner
Kyllingbryst

Kyllingbryst

med bacon & poteter

Tags:Barnevennlig
Allergener:melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Squash

300 g

Kyllingbuljong

1 stk

kyllingbryst

1 stk

Vårløk

70 g

Gulrot

500 g

Bacon, terninger

75 g

Poteter

etter behov

Creme fraiche

(Inneholdermelk)

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 ss

Smør* (steg 2)

1.5 dl

Hvetemel* (steg 4)

¼ ts

Vann* (steg 5)

Salt* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier616.2175 kcal
Energi (kj)2578.2539 kj
Fett22.7625 g
Mettet fett11.3 g
Karbohydrater57.985 g
Sukker8.7 g
Protein46.979 g
Natrium0.3 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* i en mellomstor gryte. Skjær poteter i to.

2

Tilsett potet og en klype salt* i gryten. Kok i 12-15 min, eller til de er møre. Hell vann fra og tilsett en klatt smør*, en klype salt* og pepper*.

3

Grovhakk gulrot (uskrellet) og squash [½, 2P]. Skjær vårløk i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett bacon [½ pakke, 2P], gulrot og squash og stek i 3-4 min, eller til grønnsakene begynner å bli myke og bacon sprøtt. Overfør bacon & grønnsaker til en skål.

4

Bland hvetemel* [1.5 ss | 3 ss], salt* [1/4 ts | ½ ts] og en stor klype pepper* på en tallerken. Panér kylling i miksen. Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til den er blitt brunet.

5

Tilsett vann* [1.5 dl | 3 dl], og buljong i stekepannen og kok opp. La simre på middels høy varme i 5 min. Tilsett grønnsaker & bacon og la simre i ytterligere 3-4 min, eller inntil kylling er gjennomkokt. Fjern stekepannen fra komfyren og rør inn creme fraiche [2 ss | 4 ss]. Smak til med salt* og pepper*.

6

Anrett poteter og kylling i skåler. Øs over med kremet saus og grønnsaker. Pynt med vårløk.