½ stk
Squash
4 g
Kyllingbuljong
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Vårløk
1 stk
Gulrot
70 g
Bacon, terninger
500 g
Poteter
½ pakke
Creme fraiche
(InneholderMelk)etter behov
Smør (steg 2)
1.5 ss
Hvetemel (steg 4)
1.5 dl
Vann (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp vann* i en mellomstor gryte. Skjær poteter i to.
Tilsett potet og en klype salt* i gryten. Kok i 12-15 min, eller til de er møre. Hell vann fra og tilsett en klatt smør*, en klype salt* og pepper*.
Grovhakk gulrot (uskrellet) og squash [½, 2P]. Skjær vårløk i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett bacon [½ pakke, 2P], gulrot og squash og stek i 3-4 min, eller til grønnsakene begynner å bli myke og bacon sprøtt. Overfør bacon & grønnsaker til en skål.
Bland hvetemel* [1.5 ss | 3 ss], salt* [1/4 ts | ½ ts] og en stor klype pepper* på en tallerken. Panér kylling i miksen. Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til den er blitt brunet.
Tilsett vann* [1.5 dl | 3 dl], og buljong i stekepannen og kok opp. La simre på middels høy varme i 5 min. Tilsett grønnsaker & bacon og la simre i ytterligere 3-4 min, eller inntil kylling er gjennomkokt. Fjern stekepannen fra komfyren og rør inn creme fraiche [2 ss | 4 ss]. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett poteter og kylling i skåler. Øs over med kremet saus og grønnsaker. Pynt med vårløk.