topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kylling teryaki-bowl

Kylling teryaki-bowl

med agurksalat og asiatisk majones

Denne kylling teriyaki-bowlen er full av lekre råvarer som gir en blanding av deilige smaker. I tillegg er den superrask å lage! Vi koker ris, pannesteker kyllingstrimler som vi vender i en klassisk teriyakisaus og blander sammen en frisk sesam- og agurksalat. Retten toppes med en klatt asiatisk majones.

Tags:
Rask
Superrask
Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Sesam
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)

1 stk

Agurk

1 stk

Hvitløk

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

½ stk

Lime

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Smør (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier831 kcal
Energi (kj)3479 kj
Fett39.1 g
Mettet fett8.1 g
Karbohydrater74.8 g
Sukker12.7 g
Protein44.5 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.

Fjern fra varmen.

Stek kylling
2

I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels høy varme i en stor stekepanne.

Krydre kyllingstrimler med en klype salt. Stek kylling under omrøring i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt.

Rør inn teriyakisaus.

Kok i 1 min, eller til gjennomvarm.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Lag salat
3

I mellomtiden, skyll spinat.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.

Del agurk i to og skjær i halvmåner.

Bland sesamfrø, spinat, agurk, olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor skvett limesaft i en stor skål.

Finhakk eller press hvitløk.

Rett før servering, rør hvitløk og smør [1 ss | 2 ss] sammen med risen.

Server
4

Anrett ris i skåler.

Topp med kylling.

Legg agurksalat på siden.

Topp med en klatt asiatisk majones.