Taquitos er en meksikansk rett som består av en sammenrullet tortilla med fyll. Vår smakfulle variant inneholder stekt løk og godt krydret kjøttdeig. Vi serverer våre kjøttdeig-taquitos med ovnsbakte Tex-Mex-poteter, en sterk pico de gallo og mild limeyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
5 g
Tex-Mex
4 g
Panamat
2 stk
Tomat
1 pose
Koriander
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 boks
Tomatpure
½ stk
Rødløk
½ stk
Lime
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
½ ts
Salt (steg 2)
2 ss
Vann* (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med Tex-Mex og en stor klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.
Finhakk løk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, halvparten av løken, Panamat og salt [1/2 ts | 1 ts] i 4-5 min, og hakk opp kjøttdeigen med stekespaden.
Rør inn vann [2 ss | 4 ss] og kok i ytterligere 1 min. Fjern fra varmen.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Skjær tomat i 1 cm biter.
Finhakk koriander.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland tomat, resterende løk, koriander, en stor skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] en klype pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Fordel kjøttdeig på den ene siden av tortillabrød. Rull stramt sammen og legg med kanten ned på et stekebrett med bakepapir. Smør taquitos med rikelig mengde olivenolje og strø over en klype salt.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til sprø og gylne.
Bland yoghurt, resterende limesaft og en klype salt i en skål.
Anrett taquitos på tallerkener.
Hell limeyoghurt og pico de gallo over taquitos.
Legg poteter og resterende pico de gallo og yoghurt ved siden av.