topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydrede kjøttdeig-taquitos

Krydrede kjøttdeig-taquitos

med Tex-Mex-poteter og mild limeyoghurt

Taquitos er en meksikansk rett som består av en sammenrullet tortilla med fyll. Vår smakfulle variant inneholder stekt løk og godt krydret kjøttdeig. Vi serverer våre kjøttdeig-taquitos med ovnsbakte Tex-Mex-poteter, en sterk pico de gallo og mild limeyoghurt.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

5 g

Tex-Mex

4 g

Panamat

2 stk

Tomat

1 pose

Koriander

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 boks

Tomatpure

½ stk

Rødløk

½ stk

Lime

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

2 ss

Vann* (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier837 kcal
Energi (kj)3502 kj
Fett34.9 g
Mettet fett12.8 g
Karbohydrater91.6 g
Sukker11.6 g
Protein35.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med Tex-Mex og en stor klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.

Stek kjøttdeig
2

Finhakk løk.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, halvparten av løken, Panamat og salt [1/2 ts | 1 ts] i 4-5 min, og hakk opp kjøttdeigen med stekespaden.

Rør inn vann [2 ss | 4 ss] og kok i ytterligere 1 min. Fjern fra varmen.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag pico de gallo
3

Skjær tomat i 1 cm biter.

Finhakk koriander.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. 

Bland tomat, resterende løk, koriander, en stor skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] en klype pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Lag taquitos
4

Fordel kjøttdeig på den ene siden av tortillabrød. Rull stramt sammen og legg med kanten ned på et stekebrett med bakepapir. Smør taquitos med rikelig mengde olivenolje og strø over en klype salt.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til sprø og gylne.

Lag limeyoghurt
5

Bland yoghurt, resterende limesaft og en klype salt i en skål.

Server
6

Anrett taquitos på tallerkener.

Hell limeyoghurt og pico de gallo over taquitos.

Legg poteter og resterende pico de gallo og yoghurt ved siden av.