Orzotto er en italiensk rett som minner litt om risotto. Forskjellen er at orzotto bruker orzo, som er en pastatype. Vi bygger vår kremete tomatorzotto med orzo blandet med ost, tomat og fløte. Vi topper med balsamicostekt portobello, sprø pangrattato og fersk ruccola med pinjekjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Orzo
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 boks
Tomatpure
1 stk
Løk
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Hvitløksflørt
150 g
Portobello
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Ruccola
1 stk
Hvitløk
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 ss
Smør (steg 1)
¼ ts
Sukker (steg 1)
4.5 dl
Vann (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 2)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Finhakk løk.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 1-2 min, til blankt.
Tilsett tomatpure [1/2 boks, 2P], Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt og sukker [1/4 ts | 1/2 ts], og stek i ytterligere 30 sek.
Tilsett orzo, vann [4,5 dl | 9 dl], soyasaus og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Kok opp og la putre under lokk, i 12-14 min, eller til orzoen er al dente. Rør av og til.
TIPS: Bruk aluminiumsfolie hvis du ikke har et lokk.
TIPS: 'Al dente' betyr at orzoen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skjær sopp i tynne skiver.
Fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over balsamico og olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 8-10 min, eller til møre.
I mellomtiden, skyll ruccola [1/2 pakke, 2P].
Finhakk eller press hvitløk.
Når soppen har 5 min igjen, legg panko, hvitløk, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt på den andre siden av stekebrettet [2 brett, 4P]. Bland godt. Legg pinjekjerner i hjørnet på stekebrettet.
Bak videre i 3-4 min, eller til gyllent.
Rør matfløte [1/2 pakke, 2P] inn i orzottoen og la putre i 1-2 min, til lett tyknet. Fjern fra varmen og rør inn finrevet ost.
TIPS: Tilsett mer vann til orzottoen om den ser tørr ut.
Anrett orzotto toppet med sopp i dype tallerkener.
Strø over hvitløkspangrattato.
Pynt med ruccola og pinjekjerner.
TIPS: Drypp over en skvett olivenolje om ønskelig.