Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
2 stk
Hvitløk
15 g
Misopasta
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
200 g
Østershatter
1 pose
Bladpersille
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Løk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
20 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
2 ss
Smør (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp saltet vann i en kjele.
Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann
TIPS: 'Al dente' betyr at pasta er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist panko og solsikkefrø i 3-4 min, eller til gyllent og sprøtt.
Krydre med en klype salt og pepper.
Overfør til en skål og sett til side.
Skjær løk i tynne halve skiver.
Tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen og varm opp på middels høy varme.
Riv i stykker sopp og legg i pannen. Stek i 2-3 min, eller til brunet.
Tilsett løk og stek videre i 3-4 min, eller til mykt.
I mellomtiden, skyll spinat.
Finhakk persille og finhakk eller press hvitløk.
Tilsett hvitløk, grønnsaksbuljong og misopasta [1/2 pose, 2P]. Kok i 1 min, eller til velduftende.
Tilsett creme fraiche, pastavann [1,5 dl | 3 dl], finrevet ost, rigatoni, smør [2 ss | 4 ss] og spinat.
Rør og kok i 1-2 min, eller til tyknet og spinaten har falt sammen.
Rett før servering, bland persille sammen med ristet panko.
TIPS: Tilsett litt mer pastavann om retten føles for tykk.
Anrett rigatoni i skåler.
Topp med persillepanko.