Kremet miso- og sopprigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet miso- og sopprigatoni

Kremet miso- og sopprigatoni

med urtepangrattato og frisk spinat

Tags:
Rask
Vegetar
Klimasmart
Allergener:
Hvete
Gluten
Soya
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

2 stk

Hvitløk

15 g

Misopasta

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

200 g

Østershatter

1 pose

Bladpersille

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Løk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

20 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

2 ss

Smør (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier859 kcal
Energi (kj)3594 kj
Fett45.9 g
Mettet fett20 g
Karbohydrater81.7 g
Sukker7 g
Protein26 g
Natrium440.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp saltet vann i en kjele.

Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] i en kopp og hell av resten.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann

TIPS: 'Al dente' betyr at pasta er myk med litt tyggemotstand. 

Rist panko og solsikkefrø
2

I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist panko og solsikkefrø i 3-4 min, eller til gyllent og sprøtt.

Krydre med en klype salt og pepper.

Overfør til en skål og sett til side.

Forbered råvarer
3

Skjær løk i tynne halve skiver.

Tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen og varm opp på middels høy varme.

Riv i stykker sopp og legg i pannen. Stek i 2-3 min, eller til brunet.

Tilsett løk og stek videre i 3-4 min, eller til mykt.

I mellomtiden, skyll spinat.

Finhakk persille og finhakk eller press hvitløk.

Tilsett miso
4

Tilsett hvitløk, grønnsaksbuljong og misopasta [1/2 pose, 2P]. Kok i 1 min, eller til velduftende.

Bland sammen
5

Tilsett creme fraiche, pastavann [1,5 dl | 3 dl], finrevet ost, rigatoni, smør [2 ss | 4 ss] og spinat.

Rør og kok i 1-2 min, eller til tyknet og spinaten har falt sammen.

Rett før servering, bland persille sammen med ristet panko.

TIPS: Tilsett litt mer pastavann om retten føles for tykk.

Server
6

Anrett rigatoni i skåler.

Topp med persillepanko.