Kremet basilikumkylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet basilikumkylling

Kremet basilikumkylling

med kokte poteter og fyldig tranebærsalat

La oss friste med poteter smakt til med smør, som får følge av saftig kylling i en herlig kremet basilikumsaus. Den forfriskende og fyldige tranebærsalaten med kål gir balanse til retten. Et mettende, enkelt og veldig godt måltid!

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Hvetefri
Barnevennlig
Proteinrik
Allergener:
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pose

Basilikum

1 stk

Eple

75 g

Spisskål, skåret

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier626 kcal
Energi (kj)2618 kj
Fett22.9 g
Mettet fett12.9 g
Karbohydrater64.5 g
Sukker19.1 g
Protein43.7 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en kjele med saltet* vann*. Del poteter (uskrellet) i to. Grovhakk basilikum.

Kok poteter
2

Kok poteter i 10-15 min, til møre. Hell av vannet. Krydre med en klype pepper* og tilsett eventuelt en klatt smør. Bland godt. Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

Stek kylling
3

Bland Hvitløksflørt og en skvett olivenolje* med kylling i en skål. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag salat
4

Skjær eple i tynne, halve skiver. Masser spisskål [1/2 pose, 2P] i 30 sek med hendene i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje*. Tilsett eple, tranebær, en klype salt* og pepper* og bland godt.

Lag basilikumsaus
5

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] med en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og halvparten av basilikum. La putre i 1-2 min. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper*.

Server
6

Anrett kokte poteter, kylling og tranebær- og kålsalat på tallerkener. Øs over basilikumsaus. Topp med resterende basilikum.