topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet baconpasta

Kremet baconpasta

med ovnsbakte grønnsaker og grønn pesto

En fantastisk god pastarett med forskjellige smaker som blandes sammen. Den kremede sausen består av pesto, bacon, matfløte og gode krydder. Vi blander sausen med squash og tomat, og topper alt med italiensk hardost. Retten nytes best varm, men kan også fint spises kald hvis det blir rester.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Selleri
Melk
Hvete
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Tomat

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

140 g

Bacon, terninger

60 g

Grønn pesto

(Inneholder Melk, Sulfitter)

½ stk

Squash

1 pose

Basilikum

1 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier861 kcal
Energi (kj)3603 kj
Fett48 g
Mettet fett18.7 g
Karbohydrater73.9 g
Sukker10.4 g
Protein30.9 g
Natrium408.6 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft.

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær squash [1/2 stk, 2P] i halvmåner. 

Skjær tomat i 2 cm store biter.

Fordel squash og tomat på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 15-25 min, til møre.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk basilikum.

Kok pasta
3

Når grønnsakene har 12 min igjen i ovnen, kok pasta i 11-12 min, eller til “al dente”.

Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] i en kopp og hell av resten. Drypp over en skvett olivenolje hvis du ønsker.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: Al dente betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand. 

Lag saus
4

I melomtiden, varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 4-5 min, og sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. 

Tørk av pannen og varm opp en skvett olivenolje. 

Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og pastavann [1/2 dl | 1 dl]. 

Tilsett pesto
5

La sausen putre i 1-2 min.

Tilsett pesto, ovnsbakt tomat og squash, og pasta. Bland godt.

TIPS: Tilsett mer vann, hvis sausen føles for tykk.

Server
6

Fordel kremet baconpasta med ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.

Strø italiensk hardost over.

Pynt med basilikum.