En fantastisk god pastarett med forskjellige smaker som blandes sammen. Den kremede sausen består av pesto, bacon, matfløte og gode krydder. Vi blander sausen med squash og tomat, og topper alt med italiensk hardost. Retten nytes best varm, men kan også fint spises kald hvis det blir rester.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Tomat
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
140 g
Bacon, terninger
60 g
Grønn pesto
(Inneholder Melk, Sulfitter)
½ stk
Squash
1 pose
Basilikum
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
¼ ts
Salt (steg 1)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær squash [1/2 stk, 2P] i halvmåner.
Skjær tomat i 2 cm store biter.
Fordel squash og tomat på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 15-25 min, til møre.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk basilikum.
Når grønnsakene har 12 min igjen i ovnen, kok pasta i 11-12 min, eller til “al dente”.
Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] i en kopp og hell av resten. Drypp over en skvett olivenolje hvis du ønsker.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: Al dente betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I melomtiden, varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, og sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
Tørk av pannen og varm opp en skvett olivenolje.
Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og pastavann [1/2 dl | 1 dl].
La sausen putre i 1-2 min.
Tilsett pesto, ovnsbakt tomat og squash, og pasta. Bland godt.
TIPS: Tilsett mer vann, hvis sausen føles for tykk.
Fordel kremet baconpasta med ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.
Strø italiensk hardost over.
Pynt med basilikum.