topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kotelett

Kotelett

med Colcannon-mos og bakte cherrytomater

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

125 g

Cherrytomater

4 g

Kjøttbuljong

300 g

Svinefilet

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ stk

Purre

400 g

Bakepotet

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier572 kcal
Energi (kj)2395 kj
Fett27.1 g
Mettet fett11.4 g
Karbohydrater44.4 g
Sukker9.9 g
Protein39.4 g
Natrium370 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak tomater
1

Sett ovnen på 240°/220°C. Kok opp en gryte med vann* og en klype salt*. Skjær cherrytomat i to og fordel på en bakeplate med bakepapir. Hell over en liten skvett olivenolje*, krydre med salt* og pepper* og bland sammen. Bak i ovnen i 15-20 min, eller til lett karamellisert.

Lag potetmos
2

Mens tomatene er i ovnen, skrell potetene og skjær i 2 cm store terninger. Kok i 10-15 min, eller til de lett kan skjæres over med en kniv. Hell av vannet, og tilsett smør* [1,5 ss | 3 ss], melk* [2 ss | 3 ss] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel. Sett til side med lokk så mosen holder varmen.

Stek purre
3

Skyll spinat i kaldt vann* med et dørslag. Skjær purre i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek purre og spinat i 2-3 min, eller til spinaten faller sammen. Overfør til en skål.

Stek kotelett
4

Varm en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek hver kotelett i 2-3 min på hver side, eller til de er gyldne og gjennomstekte. Overfør til tallerken. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.

Lag saus
5

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett matfløte, oksebuljong og krydderblanding, og la simre i 3-4 min, eller til det begynner å tykne. Tilsett eventuelt saft fra tallerkenen med koteletter, og smak til med salt* og pepper*. Bland purre og spinat inn i gryten med potetmos.

Servér
6

Anrett potetmos og kotelett på tallerken. Topp med bakte cherrytomater og saus.